Financial news

Nu åbner Danmarks største havvindmøllepark

By  | 

Via DR Penge

Der ligger i forvejen to andre havmølleparker på Horns Rev. Horns Rev 1 fra 2002 er på 160 megawatt og Horns Rev 2, der stod færdig i 2009, er på 209 megawatt.

De 49 havvindmøller i Horns Rev 3 har en totalhøjde på 187 meter. Hver mølle vejer inklusiv fundament tæt på 1.500 tons. (Foto: Martin Sorgenfrei)

Det er langt fra kun danske husstande, der kommer til at få strøm fra Horns Rev 3.

Strømmen fra møllerne samles først på en platform, og derefter bliver den via et nyt elkabel til 1,5 milliard kroner sendt til elværket i Endrup. Herfra bliver strømmen sendt rundt til resten af Danmark og til Sverige, Norge, Tyskland og Holland.

Og det ærgrer Brian Vad Mathiesen, at en større del af strømmen ikke bliver brugt i Danmark.

– Vi burde bruge langt mere strøm lokalt i hele Danmark. I vores varmesektor kan vi bruge varmepumper, og vi kan bruge meget mere vindmøllestrøm, end vi gør nu, siger han.

Ifølge energiprofessor Brian Vad Mathiesen ville det være en bedre forretning for samfundet, hvis mere af strømmen fra Horns Rev 3 blev brugt i Danmark. (Foto: Alex Berg DR)

Brian Vad Mathiesen peger på, at vi i Danmark burde være bedre til at planlægge at bruge de grønne strømme herhjemme i stedet for at eksportere store dele af den til udlandet.

– Hvis vi var bedre til at planlægge, kunne vi holde prisen nede på den grønne omstilling, siger han.

– Vi tror på, at der i fremtiden bliver en ret kraftig stigning af forbruget til varmepumper, elbiler og så videre, siger Torben Glar Nielsen, der er teknisk direktør i Energinet.Print Friendly, PDF & Email

Latest from finanz.dk