Via Politiet

Sidste gang, kapsejladsen The Tall Ships Races var i Aalborg, besøgte over en halv million mennesker byen. Derfor har man hos Nordjyllands Politi naturligvis også gjort sig sine forberedelser i år:

”Det er et rigtig stort arrangement med tusindvis af gæster, besætningsmedlemmer og frivillige. Det er vi ganske bevidste om, og vi er klar med det set-up, vi vurderer, der skal til fra politiets side for at sikre en rolig afvikling. Så folk kan trygt bevæge sig ud i byens gader for at deltage i denne festlige begivenhed,” fastslår vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, Nordjyllands Politi.

Politiet samarbejder med arrangørerne og hjemmeværnet om de praktiske foranstaltninger i form af afspærringer og trafikregulering.

”Der vil uundgåeligt være nogle trafikale gener i forbindelse med så stort et arrangement. Det forsøger vi så at afhjælpe ved her på forhånd at fortælle om de nødvendige afspærringer,” siger Anders Uhrskov. 

 

TORSDAG: Limfjordsbroen er delvist spærret kl. ca. 15.45-17.00

I forbindelse med kapsejladsen er der planlagt en såkaldt Crew Parade torsdag den 4. juli 2019, hvor skibenes besætningsmedlemmer går i optog fra Nørresundby Havn og fra Honnørkajen på Aalborg-siden af fjorden. Paradeoptogene samles i Aalborgs gågader og slutter på Slotspladsen i Aalborg.  

Politiet vil sammen med hjemmeværnet regulere færdslen under optoget. Paraden bevæger sig over Limfjordsbroen, der derfor vil være delvist spærret i tidsrummet kl. ca. 15.45-17.00. Bilister opfordres til at benytte Limfjordstunnellen i stedet for broen. 

 

FREDAG: Limfjordsbroen er helt lukket kl. 18.00-01.00

Et større fyrværkeri-show under kapsejladsens besøg i Aalborg bevirker ligledes, at Limfjordsbroen vil blive helt lukket fredag den 5. juli 2019 kl. 18.00-01.00. Allerede fra middagstid vil der dog være delvist spærret:

READ ALSO  The myth of the ‘poor pensioner’ helps shield the City

”Lukningen skyldes sikkerhedsafstand til fyrværkeriet. Vi lukker gradvist ned for trafikken over broen, således at den østlige vejbane, fortov og cykelsti spærres fra klokken 12.00. Fra klokken 18.00 vil broen være helt lukket, og så åbner vi gradvist op for trafikken igen fra kl. 01.00,” forklarer Anders Uhrskov.

Cyklister og gående kan under lukningen benytte Kulturbroen, mens bilister henvises til Limfjordstunellen. Politiet forventer, at der fra kl. 02.00 lørdag den 6. juli igen er åbent for al trafik over Limfjordsbroen. 

For nærmere information om The Tall Ships Races henviser vi til www.tsraalborg.dk

 

Pressens kontakt:

Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, tlf. 5127 9994