Via Skattestyrelsen

Forskudsopgørelsen for 2020 ligger klar til 5,1 mio. borgere torsdag den 21. november i TastSelv på skat.dk. Forskudsopgørelsen er budgettet for 2020 og viser den forventede indkomst, fradrag samt den procent, som arbejdsgiveren anvender til at trække skat af lønnen. En korrekt forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på. Det var nordjyderne bedst til i 2018.

– Vi har mange oplysninger, men vi ved ikke alt. Derfor er det en god ide, hvis du bruger 10 minutter på at sikre, at oplysningerne i din forskudsopgørelse er rigtige. En korrekt og opdateret forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

I den seneste årsopgørelse – den fra 2018 – var borgerne i region Nordjylland bedst til at ramme plet med deres privatøkonomi. I Nordjylland skulle borgere i gennemsnit betale 4.400 kr. i restskat. Helt modsat borgerne i region Hovedstaden, hvor de betalte mest. Her måtte borgerne i snit af med 5.900 kr. i restskat.

Læs mere om regionale forskelle i restskat

Ændringer i livet kræver et forskudstjek

– Pension, nyt hus og nyt job er typiske eksempler på ændringer i livet, der kræver, at man tjekker forskudsopgørelsen. Stemmer alle oplysninger og tal med virkeligheden, behøver man ikke gøre noget, men har man ændringer eller tilføjelser, kan man rette forskudsopgørelsen med det samme på skat.dk, forklarer Karoline Klaksvig.

De ændringer i livet, der især bør give anledning til, at man bør tjekke forskudsopgørelsen er f.eks.:

  • Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat
  • Omlægning af realkreditlån, hvor renteudgifterne ændrer sig
  • Nyt job, hvor lønnen stiger eller falder
  • Ny vej til arbejde, så kørselsfradraget ændrer sig
  • Ny udlejning af bolig
  • Nyt firma
  • Nygift eller nyskilt
READ ALSO  Nye økonomiske reformer kræver mere tid og regnekraft

Forskudsopgørelsen kan ændres løbende i 2020, så den altid er opdateret, når der er sket ændringer i ens liv.

Læs mere om forskudsopgørelsen på skat.dk/forskud20

Få hjælp med Skattestyrelsens fradragstest

Skattestyrelsen har lavet en fradragstest, der kan hjælpe med at sikre, at oplysningerne i forskudsopgørelsen er korrekte. Gennem et par spørgsmål giver testen hurtigt og nemt informationer om relevante fradrag og hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at få et fradrag. 

– Hvis man er i tvivl om, hvilke fradrag man er berettiget til, er fradragstesten en nem og hurtig måde at få et overblik på, hvad der kan være relevant for én og hvilke regler, der gælder, siger Karoline Klaksvig.

Find fradrag på skat.dk/fradragstest

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818