Via DR Penge

Konkurrenceankenævnet stadfæster en afgørelse om misbrug i sag mod Nets’ datterselskab Teller.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Konkurrencerådet har desuden besluttet, at sagen skal anmeldes til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Teller misbrugte ifølge afgørelsen sin dominerende stilling fra 2012 til 2016.

Teller var i de pågældende år et datterselskab til Nets, men er siden blevet fusioneret ind i det børsnoterede selskab.

Rabatter til store kunder

Ifølge Konkurrencerådet indeholdt datterselskabets kontrakter med nogle af de største kunder rabatter og kontraktvilkår, som havde en loyalitetsskabende effekt og kunne afskærme markedet for konkurrenter.

– Teller gav betydelige rabatter, mod at kunderne skulle dække hele eller en betydelig del af deres indløsning af internationale betalingskort hos Teller.

– Det kunne gøre det svært for Tellers konkurrenter at komme ind på markedet, udtaler vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Bitten Thorgaard Sørensen.

Nets skriver i en skriftlig kommentar, at det har besluttet at anke sagen til Sø- og Handelsretten.

– Vi er helt uenige i afgørelsen fra Konkurrencenævnet – både den juridiske præmis og det faktuelle grundlag, afgørelsen er truffet på. Markedet for betalinger har i en årrække været kendetegnet ved internationalisering, stigende konkurrence og faldende priser.

– Så at definere markedet så snævert og statisk, som det er tilfældet her, harmonerer ikke med den faktiske markedsudvikling, siger Søren Winge, presseansvarlig i Nets.READ ALSO  Alexei Navalny's Plane To Land At Moscow Airport Amid Massive Police Presence