Via Politiet

32-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Glostrup

En politipatrulje kørte mandag den 17. juni kl. 07.44 til en anmeldelse om et færdselsuheld på Fabriksparken i Glostrup. En 32-årig mandlig lastbilchauffør skulle ligeud på en vej, hvor en 27-årig kvindelig cyklist kom kørende fra en sidevej. Cyklisten nåede ikke at krydse vejen før lastbilchaufføren påkørte hende på baghjulet, hvorfor hun faldt af cyklen. Cyklisten slap med skader på låret og blev kørt på hospitalet. Den 32-årige lastbilchauffør blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, som han erkendte i øjeblikket. 

 

37-årig mand sigtet for flere hændelser i Albertslund

Tirsdag den 18. juni kl. 11.10 standsede en politipatrulje en 37-årig mandlig bilist på Albertslundvej i Albertslund, idet han kørte usikkert. Manden blev skønnet narko- og alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for både narko- og spirituskørsel samt kørt til Albertslund politigård til blodprøver. Han blev desuden sigtet for kørsel uden førerret. Manden erkendte alle tre sigtelser i øjeblikket. 
Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for – kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

Indbrud i villa i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud på Hybenvej i Brøndby sket mellem lørdag den 8. juni kl. 14.00 og mandag den 17. juni kl. 16.00. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker, mobiltelefoner samt en dyne og pude var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Vær opmærksom på indbrud

Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme på indbrud:
Lav ferieaftaler med naboen og skab liv i fraværet: Tøm post, fyld skraldespand, slå græs for hinanden
Vær varsom med åbne døre og vinduer om sommeren
Ryd ikke op før ferie, lad huset se beboet ud
Hold øje i dit område – også om natten. Er noget unormalt – f.eks. personer eller biler, der ikke plejer at færdes der? Ser alt normalt ud hos naboen?
Ring hurtigt til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt. Ring 1-1-2, hvis det er akut, ellers 114
Arbejder du om natten – f.eks. med avisomdeling, renovation, som tankpasser eller lignende – så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i dit område
Lad ikke værdier ligge frit fremme – gem dem af vejen
Sådan beskytter du dig mod indbrud: Det Kriminalpræventive Råd 

READ ALSO  No savings at 50? I’d invest in these top UK shares right now for my retirement pot

Ældre ægtepar udsat for tricktyveri i Bagsværd

En politipatrulje kørte mandag den 17. juni kl. 20.30 til en anmeldelse om et tricktyveri på Helmsvej i Bagsværd. En mand havde henvendt sig til en 72-årig kvinde i hendes hjem og påstået, at han samlede penge ind til en skoleklasse, hvorfor han solgte fødselsdagskort. Manden ville herefter have et glas vand. Efter at kvinden havde hentet vand til manden, forlod han stedet, og kvindens mands pung var stjålet. Den mistænkte tricktyv beskrives som:
A: mand, dansk af udseende, 45-50 år, 180-185 cm. høj, spinkel kropsbygning, hvid hudfarve. Han havde sort, kort hår, talte dansk og var iført en mørkeblå jakke og mørkeblå jeans. Han medbragte fødselsdagskort.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

READ ALSO  ECB to chart steady course even as the outlook dulls

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en koksgrå Toyota Yaris personbil sket mandag den 17. juni mellem kl. 15.00 og 15.25 på Nordfrontvej i Søborg. En rude var knust, og en taske med personlige effekter samt en mobiltelefon var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

18-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Hvidovre

En politipatrulje kørte tirsdag den 18. juni kl. 20.07 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Sognegårds Alle i Hvidovre. En 21-årig mandlig bilist skulle ligeud i et kryds, hvor en 18-årig mandlig bilist påkørte ham på venstre side. Ingen kom til skade under uheldet, og den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt sin vigepligt. Han nægtede i øjeblikket.

 

Tyveri fra varebil i Hedehusene

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en grå Peugeot Boxer varebil sket mellem fredag den 14. juni kl. 15.30 og mandag den 17. juni kl. 08.00 på Skjørrings Vænge i Hedehusene. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

79-årig mand sigtet for butikstyveri i Ishøj

Mandag den 17. juni kl. 21.02 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Ishøj Lille Torv. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 79-årig mand, idet han havde stjålet en pose ærter fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

 

36-årig mand sigtet for butikstyveri i Rødovre

En politipatrulje kørte tirsdag den 18. juni kl. 13.51 til en anmeldelse om et butikstyveri fra skobutik i Rødovre Centrum. En centervagt havde tilbageholdt en 36-årig mand, idet han havde stjålet sko fra butikken. Manden blev sigtet for butikstyveri, som han nægtede i øjeblikket.

 

Lokalbetjente arbejder for trygheden, hvor du bor

I dit område arbejder vores lokalbetjente hver dag på at have fingeren på tryghedspulsen, vide hvad der foregår, tale med folk i lokalområdet og finde en løsning, hvis borgere eller erhvervsdrivende føler sig utrygge. Det kan være kriminalitet, måske en sammenstimlen af unge mennesker eller noget tredje. Det – og meget andet – arbejder lokale betjente på at komme til bunds i hver dag i alle kommuner i Vestegnen. 
Mantraet for vores lokalbetjente er: Borgerne i centrum, nærhed og tryghed. De skal være tæt på borgerne, kende lokalområdet, skabe dialog og have føling med, hvad der foregår. Og så skal de skabe tryghed i lokalområdet – også selvom det, som skaber utryghed, ikke altid er en ’ren’ politiopgave, siger politiinspektør Allan Nyring, Lokalpolitiet, Københavns Vestegns Politi.
Du kan læse meget mere om, hvordan lokalbetjentene arbejder for din tryghed samt, hvor du kan kontakte dem og se videoen på Københavns Vestegns Politis facebookside.

 

Politiets playliste til dig, der skal på festival

Det er højsæson for festivaler. Tinderbox, Roskilde Festival, Smukfest, Wonderfestiwall og mange andre musik-events ligger lige om hjørnet. Derfor bringer politiet sin helt egen playliste til alle festivalgæster, så de kan få en god og tryg oplevelse til koncerterne. Læs de dansende råd på vores facebookside, hvor vi har delt Politiets opslag.

Vil du hjælpe andre?

Hvis du kan nikke ja til at have egenskaberne tålmodighed, god til at lytte, har personligt overskud og er ansvarsbevidst, så er arbejdet som offerrådgiver måske noget for dig. Arbejdet er frivilligt, og du bliver en del af et stort fællesskab med andre rådgivere i hele landet. Offerrådgivningen giver dig først en grundig uddannelse og opdaterer dig derefter fagligt hvert år på temadage og videreuddannelse. Læs mere om at være offerrådgiver og se videoen med Line på vores facebookside.