Fra september til oktober er nedslaget på ejerlejlighedskøb steget 10 procent på landsplan. Og i Region Hovedstaden, der nu har oplevet en stigning i fem måneder i træk, kan boligkøberne glæde sig over, at rabatten er steget med 9,8 procent i samme periode.

Og zoomer man yderligere ind på lejlighedshandlerne i Københavns Kommune, er der tale om en stigning på knap 11 procent. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

”Årsagen skal blandt andet findes i de seneste års store prisstigninger. Når nedslaget stiger, indikerer det enten, at interessen for boligkøb falder, eller at prissætningen er blevet lige vel optimistisk. Og sidstnævnte udgør en faktor nu. Der er dog dele af hovedstaden, herunder Frederiksberg, hvor køberne fortsat oplever, at det økonomiske forhandlingsrum bliver stadigt mindre, så markedet er ingenlunde på vej i dvale,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det øgede nedslag på ejerlejligheder er en landsdækkende tendens, der ses i samtlige regioner. Størst er det i Region Sjælland, der i særligt høj grad har oplevet prisstigninger i 2017. Her lyder stigningen på nedslaget den seneste måned på 22,1 procent.

Nedslag på ejerlejlighedshandler – oktober 2017

Region Nedslag i kr. pr. kvm Ændring seneste måned Ændring seneste år
Hele landet 558 kr. 10 % 3,1 %
Region Hovedstaden 642 kr. 9,8 % 7,2 %
Region Midtjylland 545 kr. 6,8 % 0,3 %
Region Nordjylland 482 kr. 17,5 % 18,2 %
Region Sjælland 410 kr. 22,1 % -10,8 %
Region Syddanmark 438 kr. 6,8 % -9,6 %


(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Via boligsiden.dk

READ ALSO  A New Tool to Summarize Local Market Conditions, and an Application to the South African Local Market