Via Politiet

I dag markerer politiet i Danmark og i 11 andre EU-lande den første europæiske dag mod indbrud i private hjem. 

Forebyggelse er grundstenen i, at der bliver færre indbrud. Og her gør vores forebyggelsesfolk i Syd- og Sønderjyllands Politi et stort og vedholdende arbejde med ad alle til rådighed stående kanaler at fortælle borgerne om, hvordan de sikrer sig selv og hjælper deres naboer. Det gør vi i samarbejde med en lang række organisationer og myndigheder. Alt fra gode råd ved vores mobilstationer, over hjemmebesøg, foredrag, på Twitter, uddeling af materialer i supermarkeder og ved byggemarkeder, via nyhedsbreve til medier og borgere – ja hvad som helst – bare vi kan komme helt ud til den enkelte.

Efterforskningsmæssigt får vi heldigvis også hul på sager. Områdecenter Syd i Sønderborg, der dækker de tre kommuner Sønderborg, Tønder og Aabenraa, har de seneste måneder knoklet på med en særlig indbrudsgruppe. Især Sønderborg-området  var i 2018 særlig plaget af indbrud i private hjem. 

Det hårde arbejde i forhold til indbrud i 2018 og første halvår af 2019 har givet pote. 31 gerningsmænd er sigtet for indbrud fra 2018 og først halvår af 2019. Syv af de sigtede er eller har været fængslede. Vi har beslaglagt over 2000 forskellige effekter fra omkring 200 indbrud til en anslået værdi af cirka to millioner kroner. Det betyder, at vi har kunnet levere tingene tilbage til rigtigt mange familier.

Sammen med borgerne kan vi gøre en forskel. Læs mere på www.botrygt.dk www.stopindbrud.dk

 


READ ALSO  Apple announces new addition to Fitness+ that brings celebrities’ stories to Watch