Statsminister Mette Frederiksen har til morgen præsenteret sin nye regering, hvor Socialdemokratiets Mogens Jensen bliver ny minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde og Socialdemokratiets Lea Wermelin bliver ny miljøminister.

I eftermiddag overdrager Jakob Ellemann-Jensen posten som miljø- og fødevareminister til Mogens Jensen og Lea Wermelin.

Mogens Jensen bliver minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, og Lea Wermelin bliver miljøminister.

Mogens Jensen har fagbevægelsens lederuddannelse og har været medlem af Folketinget siden 2005. Mogens Jensen var handels- og udviklingsminister fra 3. februar 2014 ‒ 28. juni 2015. Han har været kulturordfører og medieordfører, næstformand for Retsudvalget og næstformand for den danske delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling.

Lea Wermelin er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har været medlem af Folketinget siden 2015. Lea Wermelin har været bæredygtighedsordfører og været stedfortræder i Nordisk Råd.

Ministeroverdragelsen sker torsdag eftermiddag klokken 15.00 i Miljø- og Fødevareministeriets kantine, Slotsholmsgade 12, 1216 København K.

Pressen har adgang til ministeroverdragelsen mod forevisning af pressekort.Via Miljø- & Fødevareministeriet

READ ALSO  Meeting of 28-29 October 2020