Via Enhedslisten

Mette Frederiksen lovede på Folkemødet på Bornholm, at både Godhavndrengene og de 22 grønlandske eksperimentbørn, der blev tvunget til Danmark i 1951, skal have en undskyldning, hvis hun blev statsminister. Statsministeren har allerede aftale at mødes med Godhavndrengene på Marienborg 13. august, men grønlænderne får tilsyneladende ingen undskyldning.

Enhedslistens grønlandsordfører, Christian Juhl, siger:

• Det er i den grad på tide, at disse mennesker får en undskyldning. I årevis har mange presset på for, at det officielle Danmark giver en undskyldning. En holdning, som Enhedslisten aktivt har støttet.

• Mette Frederiksen har tilsyneladende glemt, hvad hun sagde på Bornholm: “Hvis nogen spørger mig, hvad er det første, du vil gøre, Mette, hvis du bliver statsminister?, så er svaret, at jeg, på vegne af vores fortid, vores nutid og vores fremtid, på vegne af os alle sammen, giver dem en officiel undskyldning,” sagde hun.

• Statsministeren mener nu, at der først skal færdiggøres en rapport om de grønlandske eksperimentbørn, før hun gør mere. Det duer ikke. Sagen om grønlandsbørnene er meget grundigt dokumenteret i en rapport, i en bog, i adskillige medier og i en film. Mette Frederiksen skal holde, hvad hun lover. Andet kan hun ikke være bekendt.


READ ALSO  Oxford and AstraZeneca's Covid-19 vaccine to be trialed AGAIN amid mounting questions over dosage issues