Merethe gør rent i en svær tid. Hver dag møder hun på arbejde til trods for smittefare. Samværet er forsvundet og flere kollegaer er sendt hjem for at mindske smitterisikoen. Jeres mange historier gør indtryk. Jeg vil stadig gerne høre dem alle. Del dem med mig og hinanden her.

”At gøre rent er noget andet for tiden. Intet er, som det plejer.

Jeg gør til daglig rent hjemme hos folk – mest hos ældre og handicappede. Jeg kommer fast hos de fleste. Og jeg er vant til at give dem et kram, lægge en hånd på skulderen og vise omsorg, når jeg kommer ud. Den del af mit arbejde er desværre helt forsvundet for tiden. Jeg kan mærke på mine kunder, at de savner det – lige så meget, som jeg selv gør – men vi gør det for at passe på hinanden.

I stedet er fokus øget på det, det jo i virkeligheden handler om: At gøre rent. Vi spritter hænder, tager handsker på, tørrer håndtagene ekstra grundigt. Vi forsøger også at blive færdige, så hurtigt som muligt, så smittefaren mindskes. Derudover handler vi også ind for flere end normalt.

Jeg er glad for, at jeg stadig går på arbejde. Men det er en svær tid, og flere af mine kollegaer er sendt hjem. Vi har været nødt til at vurdere, hvem der fortsat skulle have hjælp til rengøring – og hvem der godt kan klare noget af det selv. Det gør vi for at mindske smitterisikoen. Der er også nogen, der selv fravælger, at vi kommer. Hvor vi bliver afvist i døren, fordi de ikke tør få hjælp i de her dage. Vi glæder os til, at det hele er overstået.”

READ ALSO  2 people in India die after receiving Covid jab as Bharat Biotech says vaccine too risky for some
Mette Frederiksen via Facebook