Financial news

Mastercard køber del af Nets for tocifret milliardbeløb | Penge

By  | 

Via DR Penge

Mastercard har indgået aftale med Nets om at købe Nets’ konto-til-konto baserede services for godt 21,3 milliarder kroner, oplyser Nets i pressemeddelelse.

Det kommer til at styrke Mastercards position på markedet, vurderer Bo Nilsson, administrerende direktør i Nets.

– Vi har igennem de seneste fem år opbygget en stærk konto-til-konto platform med globale vækstperspektiver.

– Men for fuldt ud at realisere det internationale vækstpotentiale ud over vores eksisterende geografiske tilstedeværelse kræves evner og ressourcer i en grad, som kun en etableret, global markedsleder besidder.

Meget udbredt

– Med sin globale rækkevidde er Mastercard i en unik position til at kunne forløse det potentiale som vores konto-til-konto platform har, siger han i pressemeddelelsen.

Corporate Services i Nets er ifølge Børsen et økosystem af elektronisk tilbagevendende betalinger, straksbetalinger og servicer inden for e-identitet.

Ifølge avisen bruger over 90 procent af husholdningerne i Danmark og Norge services fra Nets til deres betalinger.

Rammer ikke forbrugerne

Forbrugerne kommer ikke til at mærke, at betalingsløsningerne skifter hænder, oplyser kommunikationschef i Nets Søren Winge.

– Både vilkår og driften fortsætter, så langt øjet rækker på Betalingsservice og de ydelser, vi her snakker om. Så det vil ikke betyde nogen ændring på den korte bane for forbrugerne, siger han.

Frasalget omfatter ikke NemID, som fortsat vil være en del af Nets.Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret