Via DR Penge

Tanken om et indbrud i ens hjem er nok noget, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste, og faktisk er Danmark det land i Europa, hvor der er flest indbrud per indbygger.

Måske derfor vælger stadig flere at få installeret et alarmsystem derhjemme, og Danmarks største spiller på markedet for privatalarmer er firmaet Verisure, som reklamerer med at kunne gøre folks hjem sikrere med et alarmsystem.

– En Verisure-alarm sikrer dine døre og vinduer, så vores vagtcentral kan reagere, allerede inden tyven kommer indenfor, lyder det i en af firmaets reklamefilm.

Men DRs forbrugermagasin Kontant kan onsdag fortælle, at virksomhedens lovede responstider, når alarmen går, ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Desuden er der stor forskel på den responstid, man får oplyst som interesseret kommende kunde og den, man får oplyst, når man er blevet kunde.

Brancheorganisationen SikkerhedsBranchen vurderer, at omkring en halv million husstande har installeret et alarmsystem. (© dr)

Trine Mathiasen valgte en alarm fra Verisure

En af dem, der har en Verisure-alarm siddende derhjemme, er Trine Mathiasen fra Hjørring.

Det var netop løftet fra Verisures medarbejder om et mere sikkert hjem og en hurtig responstid fra selskabets vægtere på mellem 7-10 minutter, der fik hende og manden til at investere i alarmsystemet.

– Det betød rigtig meget, at de kunne være her så hurtigt, for så var det jo begrænset, hvor meget tyvene kunne nå at få med sig, fortæller Trine Mathiasen.

Siden alarmen blev installeret, er den gået to gange.

Begge gange modtager Trine Mathiasen et opkald fra Verisures alarmcentral, men ingen af gangene rykker Verisures vagt ud.

Første gang bliver Trine Mathiasen ringet op, mens hun er på arbejde.

– Så ringer de og spørger, om de skal rykke ud, idet alarmen er gået, og det kan jeg simpelthen ikke tage stilling til, da jeg er på arbejde. Det må de jo afgøre, de kan jo se kameraerne, siger hun.

Efterfølgende ringer hun og lufter sin utilfredshed med, at Verisure bad hende tage stilling til, hvorvidt de skulle rykke ud. Det resulterer i, at hun får lavet en aftale med dem om, at de fremadrettet skal rykke på alle alarmer.

Men anden gang alarmen går, kommer der heller ingen vagt, og først da Trine Mathiasen og hendes mand er kommet hjem, opdager de, at vagtselskabet har haft ringet.

Selskabet har desuden sendt en besked om, at det nu har valgt at droppe at sende en vagt ud, fordi alarmen i mellemtiden er blevet frakoblet af parret. På det tidspunkt er der dog gået knap en time.

I 2009, hvor antallet var på det højeste niveau i mange år, blev der begået 48.614 indbrud. I 2018 var det tal faldet med over 33 procent til 32.415.