Via DR Penge

I dag åbner Lego officielt dørene til virksomhedens nye domicil i Billund. 2.000 medarbejdere får arbejdsplads der, når domicilet står helt færdigt i 2021.

Men det er langt mere end bare et hovedkontor, som Lego åbner i dag.

– Det er et forsøg på at skabe nogle rammer for hele Lego. Det gør, at medarbejderne får noget ekstra. Vi lever af kreativitet og innovation, så det skal rammerne også understøtte, siger Niels B. Christiansen, der er administrerende direktør i Lego.

Sammen med Thomas Kirk Kristiansen, der er oldebarn af Legos stifter, Ole Kirk Kristiansen, indvier han i dag det nye domicil.

Lego Campus, som Lego kalder det nye hovedkontor, bliver mere end bare kontorer med skriveborde og computere. Lego Campus kommer til at bestå af blandt andet legeområder, fitnesscenter, udendørs parker, sundhedshus og cafeer.

På den måde kommer Lego Campus til at minde om de campusser, som mange af de store techgiganter tilbyder deres medarbejdere i Silicon Valley i USA. For det er faktisk de virksomheder, som Lego er i konkurrence med om dygtige medarbejdere.

– Vi vil gerne have nogle af de allerbedste talenter. Vi kigger blandt andet efter digitale talenter. Det kan være Google, Apple, Adidas eller Nike, som vi er i konkurrence med. Mange af de virksomheder som også kan tilbyde spændende udfordringer, siger Niels B. Christiansen

– Det giver klart en positiv effekt på medarbejdertilfredsheden, hvis man har et meget funktionelt og behageligt miljø, siger Jakob Lauring, der er professor ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet.

Ny campus kun er en del af pakken

Men om det ligefrem bliver nemmere for Lego at hente nogle af de dygtigste internationale medarbejdere til Billund er ikke sikkert.

– Der er ikke lavet nogen undersøgelser, der viser, hvilken effekt de fysiske rammer har i forhold til andre ting, man kunne have brugt pengene på. Lego kunne også have givet medarbejderne andre gode såsom længere ferie, højere løn eller en bolig, siger Jakob Lauring.

Hos Lego er de klar over, at den nye campus kun er en del af pakken.

– Det handler om at kunne tilbyde nogle spændende arbejdsopgaver og spændende miljøer, hvor vi som individer kan få lov til at udfolde kreativiteten og arbejde sammen med andre. Det er ikke nok, at det er et spændende brand eller en høj løn, det er hele pakken, siger Niels B. Christiansen.