Via Venstre

Derfor afbrød jeg min påskeferie og tog hjem for på vegne af hele Danmark at udtrykke sorg og kondolere de berørte, som lige nu gennemgår den værst tænkelige tid.
 
De danske myndigheder og den danske regering følger udviklingen i Sri Lanka tæt. Og vi bistår i disse dage både ofre og pårørende bedst muligt. 
 
I Sri Lanka er mange blevet dræbt og kvæstet i en terroraktion, som ramte kirker og hoteller. Familier på påskeferie, kristne i gang med at fejre påskens budskab, og uskyldige i færd med deres gøremål.
 
Kort sagt: Fredelige mennesker i færd med fredelige gøremål. 
 
Det er umuligt at sætte sig ind i det mareridt, de berørte går igennem lige nu. Det er så uendeligt trist og forfærdeligt at tænke på de familier, der er blevet slået itu. Mennesker, der uden varsel har mistet deres kære.

Smerten er ubærlig. Og her til morgen forlyder det, at yderligere to danskere er savnet.

Jeg kan kun fordømme disse modbydelige terrorhandlinger, der bygger på et sygt menneskesyn. Et menneskesyn, som kun eksisterer i de mørkeste afkroge af menneskets sind. Som udtrykker foragt for helt almindelige folks gøren og laden. Og som formørker og forpurrer fredelig sameksistens.
 
Det fylder mig med smerte og sorg. Men også med vrede. Når feje terrorister forsøger at trække skel mellem tro og livsstil, trækker de i virkeligheden et helt andet skel – nemlig et skel mellem vold og fanatisme og fred og medmenneskelighed.
 
De principper og leveregler, som frie demokratiske samfund som det danske bygger på, må vi aldrig nogensinde tage for givet. Og derfor må vi altid bekæmpe fanatismen og den voldelige ekstremisme i alle dens former, uanset hvor vi møder den.

READ ALSO  Macron’s Islam remarks bring archrivals Iran & Saudi Arabia together to join growing Muslim condemnation of French leader