Via Politiet

Siden februar har der været 13 sprængninger i Storkøbenhavn, og aktuelt udspiller der sig en konflikt mellem bandegrupperinger i det storkøbenhavnske område. Desuden beslaglagde politiet i sidste uge 57 skydevåben og en stor mængde ammunition, der blandt andet var beregnet til brug i bandemiljøerne. 

»Vores efterforskning og efterretninger gør, at vi begynder at se en kobling mellem nogle af sprængningerne i Storkøbenhavn og bandemiljøet, og derfor har vi foretaget den her massive ransagningsaktion i dag. Det er dog vigtigt at understrege, at det langt fra er alle sprængningerne, hvor vi ser den kobling,« siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer. 

Ud over 31 adresser er flere baggårde og grønne områder også blevet ransaget. 

I forbindelse med ransagningerne blev der fundet tre knive, et slagvåben, en peberspray, samt kontanter og narkotika, men ingen skydevåben eller eksplosivstoffer. En person har kortvarigt været anholdt, og er nu løsladt igen. 

Det er vigtigt at understrege, at man som borger kan færdes trygt i Storkøbenhavn. 

»Som almindelig borger skal man ikke gå og være bekymret for, at man bliver ramt af en af de her sprængninger. Man kan fortsat færdes trygt i København. Vi tager de her sager meget alvorligt og efterforsker på højtryk for at få stillet gerningsmændene bag til ansvar,« siger Torben Svarrer. 

Københavns Politi har i forbindelse med dagens aktion haft den mobile politistation i Mjølnerparken for at invitere borgere til en snak med deres lokale betjente. 

 


READ ALSO  Miami's successful pitch to tech firms: How can we help?