Politics

Kofod til Paris: Vil styrke det dansk-franske forhold

By  | 


Besøget er Kofods andet bilaterale besøg som udenrigsminister, efter at han i begyndelsen af juli besøgte sin tyske kollega i Berlin. På dagsordenen er blandt andet regeringens europapolitiske prioriteter, samarbejde frem mod FN’s klimatopmøde, styrkelse af EU’s udenrigspolitik, det dansk-franske forsvarssamarbejde i bl.a. Sahel-regionen og situationen i Iran og Syrien.

Jeppe Kofod siger:

“Frankrig er en udenrigspolitisk kerneallieret for Danmark. Det gælder klimadagsordenen, hvor Danmark og Frankrig står skulder ved skulder i kampen for at sikre implementeringen af Paris aftalen og for globalt, europæisk klimalederskab. Det gælder også arbejdet for at sikre stabiliteten i Europas nærområder, hvor Danmark og Frankrig har et stærkt samarbejde om terrorbekæmpelse og stabilisering i Sahel-regionen. Et samarbejde, som regeringen ønsker at styrke yderligere ved bl.a. at levere et nyt helikopterbidrag til Operation Barkhane. Og det gælder den internationale kamp imod skattely og indsatsen imod social dumping.

Jeg ser frem til drøftelserne med min franske kollega – og til at arbejde for at gøre den dansk-franske alliance endnu stærkere. Det er i vores fælles interesse.”

Forud for besøget i Paris mødes Kofod desuden den 18. juli med den franske europaminister, Amélie de Montchalin. Mødet finde sted i marginen af EU’s europaministermøde i Bruxelles.


For yderligere information:

Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61979031Via Udenrigsministeriet

Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  SE: Demonstration I Skive Fortsat