Via DR Penge

Fem medarbejdere er blevet bortvist fra Bygningsstyrelsen, efter de har købt billigt udstyr af medarbejdere hos den private installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen.

Da sagen kom frem i sidste måned, suspenderede Bygningsstyrelsen otte medarbejdere, og nu er der altså grundlag for, at i hvert fald fem bliver bortvist fra deres arbejdsplads.

– Vi har fundet tilstrækkeligt med dokumentation for, at de fem pågældende medarbejdere har overtrådt Bygningsstyrelsens interne regelsæt i forhold til indkøb og modtagelse af gaver, skriver pressechef i Bygningsstyrelsen Carsten Engedal i en kommentar til DR Nyheder.

Der er tale om fire medarbejdere og deres teamleder, som bestrider en post under kontorchefniveau.

– Bortvisningerne sker, fordi der er fundet dokumentation for klare overtrædelser af Bygningsstyrelsens interne regler, skriver pressechefen, som afviser at stille op til et interview.

14 personer indblandet

Det var Kemp & Lauritzen, der i første omgang tippede Bygningsstyrelsen om, at noget kunne være galt.

Kemp & Lauritzen har en aftale om at udføre vvs- og elarbejde for Bygningsstyrelsen.

I forbindelse med den aftale er der over fire år indkøbt it-udstyr for 175.000 kroner, som er blevet bogført som andre varer eller ydelser, har Peter Kaas Hammer, direktør for Kemp & Lauritzen, tidligere forklaret:

– Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse.

Kemp & Lauritzen har selv fyret fire medarbejdere for deres involvering i sagen. Desuden er en femte medarbejder blevet suspenderet.

Undersøgelse klar til august

De sidste tre suspenderede medarbejdere hos Bygningsstyrelsen afventer en undersøgelse fra Kammeradvokaten, som ligger klar efter sommerferien.

– Bygningsstyrelsen har anmodet Kammeradvokaten om at undersøge, hvorvidt en afgrænset gruppe af medarbejdere i Bygningsstyrelsen har modtaget uretmæssige fordele fra leverandører og samarbejdspartnere.

– Indtil denne undersøgelse er afsluttet, kan Bygningsstyrelsen desværre ikke give yderligere oplysninger i sagen og afventer Kammeradvokatens samlede undersøgelse i august 2019.