Anders Samuelsen (LA) via Facebook

Klima:

HVORFOR er det at LA vil 6-doble midler til forskning?

Svar: Fordi nye teknologier – som altid i verdenshistorien – er det der rykker. Og her er ét konkret eksempel på en jyde der viser vejen: Uffe Lauge Jensen/ Hydrive har opfundet en metode til at rense motorer. Senest har de testet deres metode på en bus. Resultat ved motorvejskørsel: 69% mindre NOx-udledning. Samtidig med at CO2 udledning også reduceres fordi brændstoføkonomien forbedres. Det er en rigtig go nyhed.

HVORFOR?

Fordi vi skal nedbringe CO2-udledning i kampen mod klimaforandringerne

Fordi NOx direkte og indirekte har negativ påvirkning af menneskers sundhed.

* Det kan blandt andet forårsage vejrtrækningsproblemer, hovedpine, kronisk nedsat lungefunktion, øjenirritation og tab af appetit.

* I Storbritannien alene anslås det, at NO2 hvert år er skyld i 23.500 dødsfald.

* Når det udledes via dieseldampe, kan det trænge ned i lungerne og forårsage kræft, kroniske vejrtrækningsproblemer og for tidlig død hos personer med hjerte- eller lungesygdomme.

DERFOR skal du i denne valgkamp ikke blot lytte efter hvem, der ønsker at sætte MÅL. Ingen kommer under 3 timer på en Marathon blot ved at sige: “Det er mit mål”. Mål skal suppleres af konkrete handlinger (markant lavere el-afgift feks så vi flytter forbrug fra “sort” energi til “grøn” energi), udnyttelse at teknologier vi kender (som i ovenstående eksempel) OG vilje og midler til at forske nye løsninger frem.

LAs klimaplan leverer på det hele.

Bh AndersREAD ALSO  US embassy in Emirates issues new terrorism warning to American citizens