Via Danmarks Statistik

Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv. januar 2020

På trods af Corona-krisen foretog kinesere 13.200 overnatninger på de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i januar 2020, svarende til en stigning på 1.800 overnatninger eller 16 pct. i forhold til januar 2019. Stigningen er en del af en generel trend, hvor de kinesiske overnatninger i Danmark i januar er mere end nidoblet siden 2005. Næsten to ud af tre af samtlige kinesiske overnatninger i Danmark i januar 2020 foregik på hoteller og feriecentre i København. Selvom Københavns hoteller og feriecentre er et yndet rejsemål for udenlandske turister i det hele taget, er det stadig feriehusene, som står for det største antal udenlandske overnatninger i Danmark, hvilket også var tilfældet i januar 2020, se Nyt fra Danmarks Statistik 2020:93.

Kinesiske overnatninger i Danmark. JanuarKilde: www.statistikbanken.dk/turist.

Færre overnatninger end måneden før, når der korrigeres for sæsonudsving

Antallet af overnatninger i alt i Danmark faldt med 1,6 pct. i januar 2020 sammenlignet med december 2019, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrerhjem, sæsonkorrigerede talKilde: www.statistikbanken.dkturist1.READ ALSO  På tide med en national strategi for afskaffelse af hjemløshed