Lars Tvede via Facebook

Jeg tror, mange mennesker undervurderer potentialet i innovation eller skriver det helt ud af ligningen, når de skal se ind i fremtiden.

Men Innovation handler primært om at kombinere eksisterende ting på nye måder, og desto flere ting, vi har udviklet, desto flere nye kan vi udvikle. Derfor er processen hypereksponentiel og uden ende.

Et eksempel er kemi. Der findes 109 grundstoffer, og hvis vi meget konservativt antog, at molekyler kun kunne rumme 10 atomer hver, ville vi principielt kunne kombinere dem på 42.634.215.112.710 forskellige måder (når vi ser bort fra, at visse atomkombinationer ikke fungerer). Imidlertid er der i praksis masser af molekyler med langt flere end 10 atomer, og hvis vi blot forøger antallet af atomer til 15, stiger kombinationsmulighederne til 1.015.428.940.004.440.000 molekyler.

Sandheden er imidlertid, at der findes molekyler med milliarder af atomer, hvorfor kombinationsmuligederne for de 109 atomer er fuldstændig psykedeliske – og kombinationsmulighederne for de molekyer, der kommer ud af det, selvsagt helt ude i det dybt abstrakte. Matematikere kalder sådanne fænomener ”kombinatoriske ekplosioner”. Nåh ja, og molekyler kan jo også kombineres.

Kvantefysikeren David Deutsch har i sin bog The Beginning of Infinity (2012) argumenteret overbevisende for, at innovation bl.a. af sådanne årsager kan fortsætte uendeligt, hvilket jeg er enig i.

Og det betyder, at hvis vi ser udfordringer, skal vi satse voldsomt på innovation; ikke på retro-teknologi eller vækstbegrænsning.

Bl.a. dette behandles i min kommende bog Supertrends, som nu kan bestilles her:

https://www.saxo.com/…/supertrends_lars-tvede_haeftet_97887…READ ALSO  ALERT: Socialists Calling On Biden to Make An End Run Around Congress By Using the Federal Reserve to Support Big Spending Program