Lars Tvede via Facebook

IVÆRKSÆTTERPROJEKT MED FORFÆRDELIGE ODDS

“Men det lykkedes altså Pernille Vermund, Peter og resten af partiet at klare sig igennem nåleøjet, som omkring 500 andre nye partidannelser ikke er lykkedes med igennem de sidste 50 år. Det er en stor præstation og jeg ønsker Nye Borgerlige tillykke med det.”

Med de ord berører Lars Seier Christensen efter min mening noget interessant. Som en nøgleregel går ca. 1/4 af livsstils-startops såsom restauranter ned efter tre år, og blandt vækst-startops såsom software virksomheder bukker ca. 3/4 under de første tre år.

Men hvad siger statistikkerne, hvis man i Danmark 1) som udgangspunkt er UDEN for Folketinget, 2) vil starte et nyt politisk parti, 3) vil have det opstillingsberettiget og derefter 4) valgt ind? Så er chancerne for succes langt under 1/100.

Før valget sidste uge søgte et hav af nye partier i Danmark at blive opstillingsberettigede. Langt de fleste blev ikke opstillingsberettigede, men 4 kom rent faktisk igennem nåleøjet – et usædvanligt højt tal. Og et enkelt af de 4 kom ind: Nye Borgerlige. Dermed trodsede de totalt håbløse odds.

Hvis man lige glemmer det politiske, så er det dæleme en fascinerende iværksætterhistorie, synes jeg; et startop eventyr af første rang. Jeg har selv været involveret i 10-15 startops, men ikke med så dårlige odds.

Cadeau til ALLE involverede.READ ALSO  SE: NYC Mayor de Blasio Says Covid-19 'Bearing Down on Us'