Via DR Penge

Folketingsmedlem, konsulent i overborgmester Frank Jensens sekretariat og studentermedhjælper i Udenrigsministeriet.

Sådan ser CV’et ud for Simon Kollerup (S), der er landets nye erhvervsminister.

Men CV’et glimrer ved sit fravær af erfaring fra erhvervslivet, mener flere iværksættere, som nu retter hård kritik mod den nye erhvervsminister, inden han har sat sig bag sit skrivebord.

– I princippet er det en flyvende fuckfinger til erhvervslivet. Han er sikkert en dygtig mand. Men jeg synes, det er besynderligt, at man tager så vigtigt et ministerium og giver det til en mand, der ikke har nogen særlig tilknytning til det, han skal bestemme over, siger Martin Thorborg, der er iværksætter og administrerende direktør i regnskabsprogrammet Dinero.

Også hos Tine Thygesen, der er iværksætter og direktør i The Creators Community, vækker Mette Frederiksens valg af erhvervsminister bekymring.

– Det er trist, at man udnævner én som Simon Kollerup netop som erhvervsminister. Det gør sådan én som mig nervøs for, at det er et symbol på, hvordan erhvervslivet prioriteres af den her regering, siger hun.

Tine Thygesen, der har været medlem af den tidligere regerings iværksætterpanel, frygter, at Simon Kollerup får svært ved at sætte sig ind i erhvervsområdet, når han har så lidt erfaring:

– Hvad det er, vi gør, for at få folk til at ville arbejde, få virksomhederne til at være dygtige til at eksportere osv. Det har vi andre brugt hele vores liv på at forstå. Derfor synes jeg, det er urealistisk at forvente, at man bare kan træde ind og være chef for sådan et område, siger hun.

Dansk Industri: Det skal nok gå

I erhvervsorganisationen Dansk Industri glæder direktør Tine Roed sig til at samarbejde med Simon Kollerup. Det bekymrer ikke hende, at Simon Kollerup med sine 33 år er den yngste minister i den nye regering.

– Jeg har i mange år arbejdet sammen med politikere. Unge, ældre, erfarne, mindre erfarne. Vi har altid formået at skabe et godt samarbejde. Det beror også på, at Dansk Industri er i stand til at fremstille de udfordringer, virksomhederne står over for.

– Så jeg er fuld af fortrøstning for, at det her samarbejde nok skal komme til at gå. Vi vil i hvert fald række en hånd ud, siger Tine Roed.

Også iværksætteren Jonathan Løw tager positivt imod den nye erhvervsminister.

– Jeg har helt den tilgang, at folk skal have en chance. Jeg mener ikke, det er en forudsætning for at blive minister, at man selv har haft virksomhed eller haft fingeren på pulsen.