Via Nationalbanken

It-infrastrukturarkitekt til Danmarks Nationalbank

Publiceret


Er du vores nye it-infrastrukturarkitekt til forvaltningsteamet i Danmarks Nationalbank?

​Jobbet

Danmarks Nationalbank søger en it-infrastrukturarkitekt, som har dokumenteret erfaring som medspiller i et outsourcet it-miljø og forstår at omsætte krav fra forretningen til holdbare it-løsninger, som passer ind i Nationalbankens eksisterende it-landskab eller sætter retningen for den fremtidige it-infrastruktur.

Vi søger en kollega, der med sikker hånd og i tæt samarbejde med forretningen, de øvrige infrastrukturarkitekter og vores it-outsourcingpartnere kan sikre robuste og værdiskabende it-løsninger, som lever op til vores it-sikkerhedspolitiker.

Stillingen er placeret i it, under IT Drift, hvor du bliver en del af et team bestående af 15 kollegaer. Du vil have tæt samarbejde med to infrastrukturarkitekter. Teamet har til formål at sikre stabil drift og videreudvikle bankens infrastruktur efter forretningens behov. Nationalbanken har et outsourcet driftsmiljø med 2 primære hovedleverandører, flere datacentre samt en bred vifte af underleverandøraftaler og er desuden i gang med en cloud-rejse. Banken er ejer af al hardware og software og varetager selv kontraktforholdene samt lifecycling omkring dette.

Arbejdsopgaver

Dit ansvar er forvaltning og udvikling af Nationalbankens it-infrastruktur, at være produktansvarlig for elementer i it-infrastrukturen og proaktivt sikre, at drifts- og sikkerhedsmæssige sårbarheder bliver håndteret. Det betyder, at du er med i alle faser fra idé til implementering.

Som vores nye it-infrastrukturarkitekt skal du:

 • sikre, at de enkelte produkter i it-infrastrukturen til enhver tid er optimerede til forretningssystemerne

 • drive arkitekturopgaver igennem alle projektfaser fra analyse til implementering

 • sikre løsninger, der passer ind i den eksisterende arkitektur – samt bidrage til at designe en ny arkitektur, der fortsat understøtter forretningens behov

 • have fokus på sikkerhed, når du udarbejder løsninger

 • implementere forandringer på de løsninger, vi skaber

READ ALSO  New Finance and New Economy in a New Situation

Vi tilbyder

I Nationalbanken tilbyder vi et job i en unik institution med udfordrende og varierende arbejdsopgaver, et stort ansvar og et mandat, der matcher. Du bliver en del af en fagligt meget kompetent organisation, der er under hastig udvikling, og hvor dit talent værdsættes, og der er fokus på din udvikling. Vi har en social og pragmatisk arbejdsatmosfære. Læs mere om Nationalbanken som arbejdsplads her.

Din profil

Du har meget at bidrage med:

 • Du har et bredt teknologisk fundament med fokus på principper og mønstre.

 • Du har mere end 5 års erfaring med forvaltning og udvikling af infrastrukturarkitektur, herunder specifikt netværksarkitektur, og det falder dig naturligt at tage et produktansvar for netværksrelatererede produkter.

 • Du har erfaring med Microsoft- og Linuxteknologier.

 • Du har erfaring med cloudintegration, automatisering og hosting.

 • Du er vant til at arbejde med dokumentation og har kendskab til Archimate eller lignende designværktøjer.

 • Du kan navigere ovenstående på plads ift. vores it-sikkerhedspolitiker.

 • Du har en videregående relevant uddannelse og dertil dokumenteret erfaring med komplekse it-miljøer, gerne i større organisationer.

Som person arbejder du således analytisk og trives med komplekse problemstillinger. Du er løsningsfokuseret og har let ved at formidle løsninger – også hvis de indebærer situationer, hvor der skal træffes beslutninger, som har vidtrækkende konsekvenser. I det hele taget er du dygtig til at kommunikere, og dine evner til at skabe relationer og få projektsamarbejde til at fungere ligger et godt stykke over gennemsnittet. 

Interesseret?

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Torben Pii Johannessen, leder af IT Drift, tlf. 3363 6256 (tpj@nationalbanken.dk). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner Rikke Møller Fastø, tlf. 3363 6086 (rmfa@nationalbanken.dk).

READ ALSO  New Finance and New Economy in a New Situation

Ansøgning

Send ansøgning og CV sammen med relevante papirer senest søndag 1. marts 2020.

Ansøg her