Via DR Penge

I flere år har udenlandske e-handelsvirksomheder sendt varer ind over de danske grænser og ud til forbrugerne uden at skulle betale det samme for fragten som deres danske konkurrenter.

Men med en ny global aftale, som samtlige medlemslande i FN-organisationen Universal Postal Union er blevet enige om, bliver konkurrencen nu mere jævnbyrdig.

– Det er meget positivt, at det lykkedes at indgå en aftale, som alle landene i verdenspostforeningen bakker op om, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Aftalen sikrer ifølge ministeriet bedre konkurrencevilkår for danske e-handelsvirksomheder, der får sendt deres pakker ud med PostNord, mens den nødlidende dansk-svenske postkoncern kan se frem til at tjene mere på at omdele breve og pakker fra udlandet.

Herunder Kina, der sidste år sendte omkring 16 millioner forsendelser til kunder i Danmark.

– PostNord Danmark kan se frem til en væsentlig forbedring af betalingen for modtagelse og omdeling af forsendelser fra andre lande, lyder det fra Benny Engelbrecht.

Kina var tidligere et “uland”

Med medlemslandenes enighed er der dermed gjort op med en mere end 100 år gammel aftale om internationale postrater, som har lagt gevaldigt pres på PostNord.

Aftalen karakterisede Kina som et uland, hvilket betød, at kinesiske leverandører kunne sende pakker billigt til danskernes hoveddør.

For eksempel var det danske postvæsen forpligtet til at levere en kinesisk forsendelse til danskerne for bare 6,5 kroner.