Via Nationalbanken

Initiativrig studentermedhjælp med flair for it til afdelingen Bank og Marked

Publiceret


Er du interesseret i at få et bredt kendskab til betalingsformidlingen i Danmark, og har du lyst til at arbejde med centrale systemer for betalingsinfrastrukturen? Så har vi det perfekte studiejob til dig.

Jobbet
I Bank og Marked står vi for implementeringen af fastkurspolitikken, forvaltningen af valutareserven og statsgælden, og vi har en afgørende rolle i betalingsformidlingen i Danmark. I din stilling vil du blive tilknyttet sektionen Betalinger og Back Office, der varetager en bred vifte af opgaver inden for settlement, betalinger og likviditetsstyring. Du vil indgå i et team på ca. 10 medarbejdere. Dit arbejde vil primært vedrøre håndtering af de danske bankers betalinger i Nationalbankens system Kronos2 samt opgaver inden for Nationalbankens beholdninger af udenlandske værdipapirer og valutaforretninger. Arbejdet sker i et tæt samarbejde med dine kolleger i Back Office.

Vi tilbyder
Et fagligt udfordrende studiejob i en unik institution med stor samfundsmæssig betydning. Dine primære opgaver vil bestå af at:

  • åbne og lukke det pengepolitiske døgn i Danmark
  • håndtere udlån på baggrund af bankernes sikkerhedsstillelse
  • være i dialog med bankerne om deres betalinger i Kronos2
  • gennemføre test på kritiske nødprocedurer i tilfælde af større hændelser
  • udarbejde beskrivelser og løbende optimere arbejdsprocesser.

Du vil sammen med en række kollegaer indgå i en vagtordning, som planlægges i god tid. Din arbejdstid vil som udgangspunkt være 15 timer pr. uge enten tidligt om morgenen eller sen eftermiddag da dine primære opgaver vil ligge i og omkring det pengepolitiske døgns åbning og lukning. I ferier og på helligdage vil der være mulighed for ekstra arbejde.

READ ALSO  What the Continued Global Uncertainty Means for You – IMF Blog

Vi sidder i storrumskontor, hvilket giver en åben og direkte omgangstone om opgaveløsningen. Du vil derfor hurtigt få sparring af dine kollegaer og kendskab til arbejdet i centrale dele af Nationalbanken. Du får også mulighed for at udfolde dine it-kundskaber ved løbende at være med til at optimere processer og ved at få kendskab til nye systemer mv.

Din profil
Vi forestiller os, at du har fuldført mindst 1 år af en relevant uddannelse, fx finansbachelor, HA, matematik-økonomi eller polit./oecon. Vi lægger vægt på, at du viser interesse for finansielle forhold, og at du gerne påtager dig driftsopgaver. Derudover har du fokus på effektivisering og flair for it og gerne kundskab inden for programmering.

Det er et krav, at du kan arbejde enten tidlig morgen (fra kl. 6) og/eller sen eftermiddag (til kl. 18.30).

Alle i sektionen udviser stor fleksibilitet, hjælpsomhed og engagement i opgaveløsningen, og vi forventer det samme af dig. Du er derfor som person god til at byde aktivt ind med holdninger, ideer og forslag til forbedringer. Du formår ligeledes at holde hovedet koldt og bevare overblikket i pressede situationer.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for Back Office Faisel Sethi, tlf. 3363 6903 (fas@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø, tlf. 3363 6086 (rmfa@nationalbanken.dk).

Ansøgning
Ansøg med CV og relevante eksamenspapirer hurtigst muligt og senest fredag 15. november 2019. Vi indkalder løbende til samtaler. Det er en betingelse for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt.

Ansøg her

READ ALSO  Anne og Peter topper navnelisterne