I en coronakrise kan et samfund i skyndingen glemme de socialt udsatte. Sådan må det ikke være i Danmark. Og sådan er det ikke. Jeg har i dag holdt møde med det ”sociale Danmark”. Tak til jer alle sammen.

Vi skal finde nye måder at være sammen på. Udenfor. Holde afstand uden at miste nærværet. Ensomhed og isolation skal bekæmpes. Især udsatte børn skal stadig have stærke voksne omkring sig. Udbruddet af corona har også sat herberger og væresteder for hjemløse under pres. Mange har skåret ned på aktiviteterne eller været nødt til helt at lukke. Heldigvis er der samtidig mange, der er trådt til på anden vis for at hjælpe de hjemløse med tag over hovedet og midler til god hygiejne.

Røde Kors har fået 17.000 nye frivillige under coronakrisen. 17.000! Det er fantastisk så stor vilje og lyst, der er til at hjælpe og være en del af fællesskabet.

På det personlige plan vil jeg lune mig ved ordene: ”Vi kan godt mærke, at statsministeren er gammel socialordfører”. Det er jeg glad for, at I kan. Det kommer aldrig til at ændre sig.
Mette Frederiksen via Facebook

READ ALSO  'We can do this!' — Merkel's famous words five years on after refugee influx to Germany