I dag var vi samlet på Marienborg til regeringsseminar. Sammen har vi set fremad mod de opgaver, der ligger foran os i det år, vi lige har taget hul på.

Siden min nytårstale er jeg gang på gang blevet endnu mere bekræftet i, at vi er på rette spor med en ny retning for vores udsatte børn og unge. Siden 1. januar er flere børn og unge stået frem og har fortalt deres historie til hele Danmark. Og nogle har fortalt den i fortrolighed til mig. Jeg er så taknemmelig for jeres mod til at fortælle om de ting, I har været igennem.

Og nu skylder vi jer og alle de andre unge, der kæmper, at fortælle om vores planer for at hjælpe jer. Og dem der kommer efter jer.

Vi vil lave Barnets Lov. Børnenes stemme skal vægte mere end de voksnes – også selvom den ikke kan råbe ligeså højt. Børn skal have en vetoret, så de kan sige nej til samvær med deres biologiske forældre. Vi skal bruge bortadoption, når det er den rigtige løsning. Og plejebørn skal nemmere kunne adopteres af deres plejefamilier. Vi skal anbringe flere børn tidligere i livet. Og anbragte unge skal hjælpes bedre ind i voksenlivet, når de fylder 18 år.

I den kommende tid vil vi gennemgå hele anbringelsesområdet og inddrage alle relevante aktører. Og sørge for at vi indretter vores samfund, så vi er på børnenes side. Altid.
Mette Frederiksen via Facebook

READ ALSO  China launches robotic mission to haul Moon rocks back to Earth, first in over 40 years