Via DR Penge

Er min bolig vurderet for lavt eller for højt?

Det er et spørgsmål, som mange boligejere stiller sig selv. Og spørgsmålet er kun blevet endnu mere aktuelt, efter regeringen i sidste uge kunne fortælle, at nogle boligejere må vente helt til 2022 med at få en ny offentlige ejendomsvurdering af deres bolig.

Tip os

Men i dag får et lille udsnit af landets boligejere lov til at smugkigge og se, om deres bolig på papiret er blevet mere eller mindre værd.

Det skriver Vurderingsstyrelsen på sin hjemmeside.

– Onsdag den 30. oktober tilbyder Vurderingsstyrelsen op mod 80.000 boligejere en vejledende ejendomsvurdering, lyder det fra styrelsen.

Skal trykprøve vurderinger

Der er ifølge Vurderingsstyrelsen tale om en såkaldt storskalatest, hvor 80.000 ejere af enfamiliehuse fordelt over hele landet skal give tilbagemeldinger på, hvordan de oplever de nye vurderinger.

Vurderingerne sendes ud via e-boks med en invitation om at deltage i testen, og der er tale om helt nye vurderinger for året 2019.

Testvurderingerne indeholder dog ikke noget om den skat, man eventuelt skal have tilbage som boligejer, oplyser Vurderingsstyrelsen til DR Nyheder.

Der er dog kun tale om testvurderinger, der kan ændres, når de endelige ejendomsvurderinger i fremtiden træder i kraft.

– Det sker for at teste, hvordan boligejerne oplever vurderingerne, skriver Vurderingsstyrelsen.

Har ført til frustration

Tidligere har der været stor frustration blandt mange boligejer over, at det har været svært at gennemskue, hvad der lå til grund for deres ejendomsvurdering.

Derfor er de nye ejendomsvurderinger udstyret med en såkaldt deklaration, der viser hele datagrundlaget for vurderingen. Man kan dermed se, hvad der trækker op og ned på ens ejendoms værdi.

Testvurderingerne var planlagt til at blive udsendt før sommerferien, men blev siden udskudt til efteråret.

Vurderingsstyrelsen kalder selv testen for et “stort skridt i arbejdet med nye og mere retvisende vurderinger”.

De juridisk bindende ejendomsvurderinger er planlagt til at blive sendt ud i perioden fra andet halvår 2020 og frem til 2022.READ ALSO  Free exchange - New research shows the robots are coming for jobs—but stealthily | Finance & economics
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 35,441.00
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,214.57
  • tetherTether (USDT) $ 0.998415
  • litecoinLitecoin (LTC) $ 141.60
  • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 474.62