Dansk Folkeparti via Facebook

Nyt ugebrev fra Kristian Thulesen Dahl: Hvor skal kriminelle på tålt ophold nu være?

Statsminister Mette Frederiksen har til stor jubel fra sine røde støttepartier droppet planerne om at etablere et udrejsecenter for de værste udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold på den meget omtalte ø Lindholm i Stege Bugt.
Det, synes jeg personligt, er en rigtig dum beslutning. Men det er selvfølgelig flertallets ret at træffe beslutninger – også dumme af slagsen. Jeg synes, at det var en fremragende ide at oprette et nyt udrejsecenter et mere isoleret sted og samtidig skærpe beboernes melde- og opholdspligt markant, så man har bedre styr på, hvor de opholder sig, og samtidig sikre flere betjente i lokalområdet, så borgerne kan føle sig mere trygge. Men en ide som den nye regering nu altså har droppet.

Men at droppe Lindholm var den nemme del. For hvor skal de udvisningsdømte kriminelle og personerne på tålt ophold så være? De forsvinder jo ikke bare. Desværre.
Det har vi i Dansk Folkeparti brugt den sidste uges tid på at finde ud af. Dels i åbningsdebatten sidste torsdag – dels i Folketingets spørgetid i går onsdag. Men trods mange forsøg – intet svar!

Under åbningsdebatten i Folketinget i torsdags mente Enhedslistens Pernille Skipper eksempelvis, at det var noget pjat, når min gode partifælle René Christensen bekymrede sig om, hvorvidt der nu også var tilstrækkelig styr på, hvor folk på tålt ophold rent faktisk befinder sig. ”De vandrer jo ikke frit omkring i parker og haver og baghaver nu,” sagde hun. Men jo, Pernille Skipper, det er lige præcis det, der er problemet!
Og de Radikale vil sprede disse folk rundt i hele landet, fortalte partiformand Morten Østergaard. Den er Enhedslisten vist med på. Dog er det vigtigt for Enhedslisten, at der skal bruges så få ressourcer som muligt. Det lyder mildest talt ikke betryggende. Hvis man vælger den vej, så vil den utryghed, som borgerne omkring Udrejsecenter Kærshovedgård i det midtjyske har oplevet, blot blive spredt ud til flere andre lokalsamfund.

READ ALSO  The Double Standards and Hypocrisy of Social Media Giants

Netop omkring Kærshovedgård har de markante stramninger af melde- og opholdspligten, som vi lavede før valget, betydet, at man langt hurtigere kan fængsle de beboere på udrejsecentret, som ikke respekterer reglerne. Det har været en stor succes og givet mere tryghed i lokalområdet. Antallet af varetægtsfængslinger er steget markant, og butiksejere i nærliggende Bording, som før har været plaget af ballade og butikstyverier, melder om langt færre tyverier og mindre utryghed.

Det hjælper nemlig at sætte hårdere ind over for udlændinge, der opholder sig ulovligt i Danmark. Derfor skal vi under ingen omstændigheder svække reglerne, sådan som det desværre ser ud til, at regeringens støttepartier nu lægger op til.
Situationen omkring Kærshovedgård udstiller i øvrigt også, at det er et stort problem, at regeringen har udskudt forhandlingerne om en ny aftale om politiets økonomi til næste år. Politiet har brug for flere ressourcer. Nu! Det gælder også Midt- og Vestjyllands politi, hvor betjente og anklagere i sagens natur har fået ekstra travlt med at behandle sager om beboere på udrejsecentret, som bryder deres opholds- og meldepligt.

Alvoren i dette spørgsmål bør stå klart for enhver. Vi taler om mennesker, der i mange tilfælde har begået særdeles alvorlige forbrydelser. Personer, der eksempelvis er dømt for drab- eller drabsforsøg, voldtægt eller overtrædelser af terrorlovgivningen. Personer, der overhovedet ikke skal være i Danmark. Og derfor skal stresses så meget som muligt, mens de er.

Derfor er det dybt uansvarligt at lempe på vilkårene for disse personer. Og det vil kun skabe utryghed at sprede problemet til endnu flere forskellige steder i landet. De bør isoleres mest muligt, indtil de kan smides ud af Danmark. Derfor var Lindholm også en god ide. Men nu er den skrottet – og hvad så? Regeringen må svare: Hvor skal kriminelle på tålt ophold nu være?

READ ALSO  Joe Biden’s Inauguration Ceremony: Watch Live Stream Video

Hvor skal kriminelle på tålt ophold nu være?

Hvor skal kriminelle på tålt ophold nu være? 10. oktober 2019 af Kristian Thulesen Dahl Statsminister Mette Frederiksen har til stor jubel fra sine røde støttepartier droppet planerne om at etablere et udrejsecenter for de værste udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold på den…