Via Venstre

Flere gange måtte DR-vært Kaare Quist afbryde Mette F., når hun med klar stemme talte længe i svar blottet for konkret indhold. Hun gled f.eks. af på det faktum, at prisen for magten hos hendes partnere i blød blok er, at arbejdsløse indvandrerfamilier skal have 10.000 kr. mere i offentlige ydelser hver måned. 
 
På pensionsområdet sejlede det også. Hun kunne hverken svare på hvem eller hvordan i forhold til S-planen. “Enten slår du et gigantisk hul i kassen, eller også begår du løftebrud”, konkluderede Løkke, der påviste hullerne i S-planen. Med Løkkes model vil 17.000 blive omfattet af den nye tidlige pension.

Mette Frederiksen var også ude af stand til at svare klart på, hvad konsekvenserne bliver for folk af hendes bebudede 16 mia. i skattestigninger. Oveni kommer hendes røde venner, hvis forslag er så dyre, at selv deres foreslåede skatter ikke rækker! Så ud over skattehop vi kender til, venter hemmelige skatter.

Hvor dyrt det bliver at være dansker, forblev mudret, selv om Mette F. forsøgte at illustrere skattestigningerne med en LED-pære til en bilforlygte…
 
Duellen viste, hvad kommentatorer de seneste dage har konkluderet: At Mette Frederiksen har malet med så bred en pensel, at man ikke kan se hendes projekt. Hun taler i tunger, så alle føler sig omfattet, set og hørt. Men ingen ved, hvad de får.
 
På ét punkt var der dog klar tale: Selv hvis yderfløjene skulle vinde valget på onsdag, afviser hun et regeringssamarbejde med V. Dermed er det blotlagt, at hun vil blive helt afhængig af venstrefløjen. Hverken V eller DF vil være redningsplanke. 

READ ALSO  Criminal organizations set to target Covid-19 vaccines, Interpol warns