Dansk Folkeparti via Facebook

Kristian Thulesen Dahl: Hvor er Socialdemokratiets iver efter at hjælpe de nedslidte?

En af grundene til, at Socialdemokratiet vandt regeringsmagten ved valget i sommer var givet, at mange danskere så dem som garanten for bedre forhold for de nedslidte. Derfor er det også noget mystisk, at de ikke klør mere på for at sikre de nedslidte bedre vilkår. De nedslidte må derimod væbne sig med tålmodighed, nu Socialdemokratiet har vundet regeringsmagten.

Det blev bl.a. klart i tirsdags, da vi var til møde i beskæftigelsesministeriet.

Dagen forinden havde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortalt på tv2, at regeringen desværre ikke kan nå at sætte den nye seniorpension til nedslidte i kraft fra den 1. januar 2020, som det ellers var planen.

Aftalen om seniorpension blev lavet tilbage i foråret, så der har været lang tid til at få tingene på plads. Og det er vigtigt! For seniorpension er en ordning, som skal sikre, at nedslidte kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet seks år før alderen for folkepension. Til en ydelse på 18-19.000 kr. pr. måned.

Men i stedet for at kæmpe med næb og kløer for at få ordningen til at kunne træde i kraft snart, er de nedslidte blevet gidsler i et politisk spil. Et spil om hvem der skal afgøre, om folk er nedslidte.

“System-Danmark” vil have, at det skal være kommunerne – flertallet vil have, at det skal være under staten.

Så tirsdag meddelte ministeren pludselig, at på grund af denne uenighed kan den nye ordning for de nedslidte tidligst træde i kraft i 2021…

Det er – for at bruge et kendt udtryk – absurd!

READ ALSO  Joe Biden’s Inauguration Ceremony: Watch Live Stream Video

Aftalen om seniorpension er en god og solid aftale, der skal hjælpe nedslidte til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet. Det er en konkret håndsrækning til de mennesker, som Socialdemokratiet lovede guld og grønne skove i deres store valgkampagne om en ret til tidligere tilbagetrækning.

Og det kan jo ikke tænkes, at fordi aftalen om seniorpension skal hjælpe de nedslidte på en anden måde end den, Socialdemokratiet har ønsket, at så skal processen forhales? Det kan jo ikke være sådan, at de nedslidte bare kan få lov til at vente pga. politisk fnidder?

Foreløbig har Socialdemokratiet udsat offentliggørelsen af et forslag om ret til tidligere folkepension. Det kommer nu tidligst til foråret næste år. Og den ordning som så i stedet kunne hjælpe de nedslidte nu og her, siger de, kan først træde i kraft engang i 2021?

Omvendt skulle man jo tro, at bekymringen for de nedslidte ville gøre, at man kæmpede dag og nat for at få færdiggjort både sit eget forslag til tidligere folkepension, men også få udmøntet aftalen om en ny seniorpension. Men ingen af delene har man øjensynlig travlt med. Det virker ærlig talt meget mystisk!

Hertil kommer, at Jyllands-Posten sidste weekend kunne afdække, hvordan man i finanslovsforhandlingerne er i gang med at bruge af de penge, som ellers var kædet sammen med en ny tidligere folkepensionsalder for nedslidte grupper. 3 mia. kr. havde Socialdemokratiet afsat til den nye differentierede folkepensionsalder – men mange af disse midler forhandler man nu om at bruge på helt andre ting.

Var de store kampagner før valget om de nedslidtes forhold kun for at vinde valget? Handlede de i realiteten ikke om de nedslidtes vilkår – men derimod om at vinde stemmer? At flere og flere danskere stiller sig selv netop disse spørgsmål, er til at forstå. Og hvis ikke mange nedslidte med rette skal kunne beskylde Socialdemokratiet for et gedigent løftebrud, skal der snart leveres!

READ ALSO  Politicians among 48 arrested in huge Italian bust on ‘Ndrangheta mafia, hundreds of millions in cash seized

Og det kan passende ske ved at få sat skub i den glimrende aftale om seniorpension, som der også her efter valget er flertal for – og som Socialdemokratiet tidligere har sagt, de vil være med til. Så vil partiet også kunne tilbagevise vores frygt for, at seniorpension skal skubbes til 2021 for at undgå, at ordningen fungerer, før Socialdemokratiet vil komme med et udspil om differentieret pension. Hvis altså de nogensinde kommer med sådan et udspil….

Jeg håber, at regeringen kommer i omdrejninger. Ellers må man konkludere, at Socialdemokratiets iver efter at hjælpe de nedslidte mest var før valget – hvor stemmerne skulle hentes hjem….

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Hvor er Socialdemokratiets iver efter at hjælpe de nedslidte?

Hvor er Socialdemokratiets iver efter at hjælpe de nedslidte? 8. november 20198. november 2019 af Kristian Thulesen Dahl En af grundene til, at Socialdemokratiet vandt regeringsmagten ved valget i sommer var givet, at mange danskere så dem som garanten for bedre forhold for de nedslidte. Derfor er…