Via Skattestyrelsen

Danskerne har taget boligjob-fradraget til sig. I 2017 fik mere end 25.000 personer fradrag for opgaver udført på deres fritidshus.

Påsken er traditionelt højtid for danskernes boligkøb, og underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig, fortæller, at det kan være smart, at man sætter sig ind i reglerne, hvis man skal ud og se på bolig i påskedagene og tænker, at man får udgifter til håndværkere.

– Man kan få håndværkerfradrag for udvalgte håndværksydelser, som er udført i fritidsboligen. Fradraget omfatter arbejdsløn inklusive moms til fx udvendigt malerarbejde, isolering af tag, reparation af skorsten og udskiftning af vinduer og terrassedøre, siger hun.

Fradragets værdi er ca. 26 pct., så hvis man registrerer 4.000 kr. som håndværkerfradrag, sparer man lige over 1.000 kr. i skat.

Det er kun muligt at få håndværkerfradrag for arbejdsløn og ikke for materialer. Derudover skal arbejdslønnen betales elektronisk med fx netbank, kreditkort eller MobilePay og ikke med kontanter for at opnå fradrag. Det er også vigtigt at gemme dokumentation for det udførte arbejde.

– Reglerne er flere gange blevet ændret de senere år, så hvis man vil sikre sig, at man gør det rigtigt, kan det være en rigtig god idé, at man orienterer sig på vores hjemmeside, siger Karoline Klaksvig.

Frist at registrere håndværksfradrag i årsopgørelsen 2018

Det er stadig muligt at registrere håndværksfradrag i årsopgørelsen for 2018, der blev tilgængelig for borgerne den 11. marts. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at man for at få fradrag for arbejde udført i 2018, skal have betalt arbejdet elektronisk senest den 28. februar 2019. Betales arbejdet senere, får man fradraget i det indkomstår, hvor det er betalt. Fristen for at rette i Årsopgørelsen 2018 er den 1. maj 2019.

READ ALSO  How COVID-19 Will Increase Inequality in Emerging Markets and Developing Economies – IMF Blog

Læs mere om reglerne, og hvilke ydelser, der er omfattet, på skat.dk/håndværkerfradrag

Skattestyrelsen 
Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT.  Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818