Lars Løkke via Facebook

Her til formiddag besøgte jeg Qasim. Han ejer Q’s Barbershop i Vollsmose, som er et populært sted for byens unge.
Qasim og hans familie flygtede til Danmark, da han var 10 år gammel. I 2013 flyttede han ind i Vollsmose, og i 2014 blev han selvstændig og åbnede Q’s Barbershop.

Qasim er en succeshistorie. Et godt eksempel på, at man kan integrere sig, lære dansk og forsørge sig selv. Denne her regering har på ganske få år fordoblet andelen af nytilkomne, der er i arbejde efter tre år i Danmark. Jeg betragter det som én af de største socialpolitiske bedrifter i denne valgperiode, at børn i tusindvis nu oplever, at mor og far går på arbejde frem for at blive hjemme på sofaen. Det er jeg stolt af.

Men stadig alt for mange ikke-vestlige indvandrere – og særligt kvinderne – står uden for arbejdsmarkedet. Det gælder særligt beboerne i ghettoområderne. Bare her i Vollsmose, hvor jeg var i dag, er over halvdelen hverken i uddannelse eller arbejde.

Alt for mange børn vokser op i områder, hvor det er normen, at forældre ikke går på arbejde. Hvor penge ikke er en løn, man tjener, men noget, man får fra kommunen.
Vi skal bruge de gode tider til at gøre op med årtiers integrationsudfordringer. Vi skal stille krav til, at nytilkomne hurtigere skal blive en del af det arbejdende fællesskab.

Det er derfor, at Venstre i dag kommer med forslag om, at man skal kunne dansk, hvis man skal have fuld kontanthjælp. Et såkaldt danskkrav.

For mange har været parkeret på sidelinjen. Nu er det tiden til, at alle kommer med i det arbejdende fællesskab. Og her er kendskab til vores sprog selve nøglen.
https://jyllands-posten.dk/…/ud-af-kontanthjaelpen-ind-i-f…/

READ ALSO  US officials anonymously blame Israel for assassinating Iran’s top nuclear scientist – reports