macOS Catalina, den nyeste version af verdens mest avancerede styresystem til stationære computere, fås nu som gratis softwareopdatering. Med macOS Catalina kan brugerne få glæde af Apple Arcade, en banebrydende ny spiltjeneste med nye, eksklusive spil fra nogle af verdens mest kreative udviklere. Catalina giver også flere underholdningsmuligheder på Mac med splinternye Mac-versioner af Apple Music-, Apple Podcasts- og Apple TV-programmerne. Den nye funktion Sidecar udvider Macs arbejdsområde med iPad som sekundær skærm eller som tabletenhed, hvor Apple Pencil kan bruges i Mac-programmer. Stemmekontrol, en transformerende tilgængelighedsfunktion, gør, at Mac kan styres kun med stemmen. Med Mac Catalyst, en ny teknologi i Catalina, som gør det nemt for tredjepartsudviklere at lave Mac-versioner af iPad-apps, vil brugerne kunne opleve deres yndlingsapps fra iPad på Mac, som f.eks. Twitter, TripIt, Post-It, GoodNotes og Jira – og der er mange flere på vej. Og Skærmtid introduceres på Mac, hvor brugerne kan få viden om, hvordan de bruger tid i programmer og på websites, og mulighed for at bestemme, hvordan de vil bruge deres tid.

Apple Arcade: Nu i Mac App Store

Med et abonnement på Apple Arcade til 39 kr. om måneden får brugerne ubegrænset adgang til et hidtil uset katalog med spil på Mac, som også alle kan spilles på iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Spillene kan endda spilles på tværs af enheder, så spillerne kan fortsætte, hvor de sidst gemte deres spil, uanset om de er hjemme eller på farten. På Mac kan spil spilles med tastatur og pegefelt eller mus, og mange spil understøtter også controllere, som f.eks. trådløse Xbox-controllere med Bluetooth og PlayStation DualShock 4. 

READ ALSO  Looking ahead in Hainan: duty-free shopping

Apple Arcade-abonnenter får den fulde udgave af alle spil, inklusive alle opdateringer og udvidelser, uden reklamer eller ekstra køb i spillene. I stedet for at betale for hvert enkelt spil, når de downloades, kan abonnenterne frit downloade alle Apple Arcade-spil direkte fra Mac App Stores nye Arcade-fane. Fra action- og eventyrspil til fest- og gådespil – Apple Arcade har spil til brugere i alle aldre, så alle kan finde noget, de vil synes om. Tjenesten lanceres med en 30-dages gratis prøveperiode, og et enkelt abonnement giver op til seks familiemedlemmer adgang med Familiedeling. Det fulde katalog på 100 spil vil blive tilgængeligt i løbet af de kommende uger, og flere spil vil komme til hver måned, som f.eks. spændende nye action-, eventyr-, rollespils-, racer- og strategispil.Via Apple