Via DR Penge

En 46-årig, svindeltiltalt mand står atter i dyb gæld, efter Østre Landsret har besluttet, at en gæld på 115 millioner kroner skal genopstå.

– Vi er tilfredse med kendelsen, der betyder, at vi igen har det betydelige krav, som ellers var bortfaldet i gældssaneringen, siger pressechef i Nykredit Jens Theil.

Afgørelsen i Østre Landsret betyder, at NA påny skylder omkring 110 millioner kroner til Nykredit og fem millioner kroner til Gældsstyrelsen.

Varetægtsfængslet på tredje år

På tredje år er NA varetægtsfængslet i en stor sag om økonomisk kriminalitet, hvor han betragtes som hovedarkitekten bag en kunstig fakturacentral, som ifølge anklagemyndigheden har berøvet det offentlige for 290 millioner kroner.

Svindelsagen, som har fået kaldenavnet ‘Greed‘, skal være foregået ved, at kriminelle har udstedt fiktive fakturaer til hundredvis af særligt københavnske virksomheder, som dermed har kunnet vaske skat og moms ud af deres regnskaber.

Nægter NA – eller er han ikke i stand til – at betale gælden til Nykredit og Gældsstyrelsen, vil han blive begæret personligt konkurs.

Sker det, kan Nykredit stille sig i køen af kreditorer, som kræver penge fra de store beslaglæggelser, som politiet har foretaget i Greed-sagen.

For selv om NA i forbindelse med sin gældssanering fortalte retten, at han ikke havde en rød reje, har politiet alene hos den 46-årige beslaglagt værdier for over 26 millioner kroner.

De beslaglagte ejendomme har en samlet offentlig ejendomsvurdering på 82 millioner kroner.

– Vi vil nu i samråd med vores advokat se på, hvordan vi bedst kommer videre herfra. Der er som bekendt tale om betydelige summer, som han skylder til statskassen og os. Og den gæld skal han ikke kunne gå fra, før alt er undersøgt til bunds, siger Jens Theil, pressechef i Nykredit, som har store interesser bundet op på Greed-sagen.

Da NA er varetægtsfængslet, har det ikke været muligt at indhente en kommentar fra ham. NA’s forsvarsadvokat, Jakob Arrevad, ønsker ikke at give et interview.

Fond på Seychellerne

DR Nyheder har fået aktindsigt i kendelsen fra Østre Landsret.

Her fremgår det, at det er en fond på skattelyet Seychellerne, som har fået landsretten til at ophæve NA’s gældssanering.

NA oplyste nemlig ikke om fonden, da han i efteråret 2015 ansøgte om at få eftergivet sin gæld på 115 millioner kroner.

– Ved at have undladt at give oplysninger om fonden under sagens behandling har NA gjort sig skyldig i svigagtige forhold under gældssaneringssagen, skriver sagens tre dommere i kendelsen.