Via DR Penge

Folketingsvalget blev en tung affære for Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Partierne styrtblødte vælgere og mistede adskillige mandater på en dramatisk valgaften, og efter at de personlige stemmer var blevet talt op i samtlige kredse, stod det klart, at profiler som Anders Samuelsen (LA) og Martin Henriksen (DF) må sige farvel til Christiansborg.

Sammen med blandt andre Carolina Magdalene Maier (Å), Joachim B. Olsen (LA), Kenneth Kristensen Berth (DF) og Mette Reissmann (S) er de nu uden job.

På sidelinjen ser headhuntere dog lyst på de afgående politikeres mulighed for at kapre stillinger som for eksempel formænd, talskvinder, generalsekretærer eller direktører.

Kompetente mennesker

Spørger man Linda Holmetoft, der er HR-direktør i rekrutterings- og vikarbureauet Adecco, er det ikke uhørt, at politikere bliver kontaktet af store organisationer og virksomheder, når de har fratrådt deres politiske hverv.

– Vi har at gøre med folk, der er vant til at stille sig op på ølkassen og kommunikere et budskab. Det kan være en kæmpe fordel for dem, siger Linda Holmetoft.

Når virksomheder efterspørger nye kræfter i ledelseslaget, er kommunikative evner ifølge Linda Holmetoft ofte højt prioriteret. Det samme er drivkraften til at opnå definerede mål og arbejde strategisk, og det er kompetencer, mange politikere besidder, mener HR-direktøren.

Gode lobbyister

Selvom der ifølge partner i Mercuri Urval, Christian Kofoed-Enevoldsen, ikke som sådan er “et brandvarmt arbejdsmarked for afgående folketingsmedlemmer”, er det også hans opfattelse, at nogle sektorer ved, de vil kunne nyde godt af de politiske ansigter.READ ALSO  MNCs vow to expand, invest further in nation