Politics

Har lige læst onsdagens aviser med reportager og analyser fra folketingets åbnin…

By  | 

Lars Løkke via Facebook

Har lige læst onsdagens aviser med reportager og analyser fra folketingets åbning, som jeg selv – for første gang i mere end 20 år – ikke overværende fra første række i salen. En retorisk flot tale, men totalt blottet for antydning af overvejelser om, hvor vækst, penge og fremskridt i Danmark skal komme fra. Heller ikke et eneste ord om, at regeringen nu vil tredoble generationsskiftebeskatningen i private virksomheder i en situation, hvor væksten ellers er ved at dampe af, Tyskland – vores vigtigste samhandelspartner – er truende tæt på at bevæge sig økonomiske baglæns og hvor et kaotisk brexit og Trumps kontinuerlige angreb på globalisering og frihandel skaber usikkerhed om, hvorvidt den globale økonomi fortsat kan bevæge sig fremad. Vi lever i gode økonomiske tider, men vi skal godt nok kæmpe for at fastholde dem.

Til gengæld fine avisforsider om, at Mette Frederiksen talte til vælgerne, og en flot og ret ukritisk gengivelse af tankerne om en ”nærhedsreform”, der revitalisere det kommunale selvstyre og lader institutioner styre frit, selvom (men det blev jo heller ikke nævnt i talen, så det kan analyserne jo ikke tage højde for ) regeringen vil indføre minimumsnormeringer på institutionsniveau, så Christiansborg skal detailregulere antallet af pædagoger og –assistenter i børnehavens blå og rød stue, hvilket ellers forekommer at være den størst tænkelige selvmodsigelse. Den borgerlige chefanalytiker, Thomas Larsen – der stort set altid er enig med den sidste spindoktor, han har haft i røret – sviger sig endda op til at skrive, at ”Mette Frederiksens åbningstale var næsten pletrenset for konkrete udspil – men den tjente ikke desto mindre sit formål”. Man skal faktisk helt over på samme avis’ erhvervssider – og det når nok kun de færreste – før dommen falder: ”Erhvervsikon om åbningstale: Der er intet konkret i den”! ”Man kan ikke sætte velfærden før den rigdom, der skal betale den”, siger tidligere topchef i DSV Kurt Larsen.

READ ALSO  SE: vælgererklæringer

Det er 25 år siden jeg første gang gik op ad trappen for at overvære en åbningsdebat. Også i går mødte jeg glad ind. Fik energi fra de mange danskere, der rullede vinduerne ned og gav ”thumbs up” og ikke mindst den kvindelige buschauffør, der kom løbende ud fra bussen for at give mig et kram. Men jeg må godt nok indrømme, at jeg føler energien fosse ud af mig, når jeg læser den såkaldt borgerlige presses gengivelse af det, der ellers skulle have være den dagsordensættende politiske linje i Danmark.

Det efterlader mig her til morgen med en mærkelig dialektisk fornemmelse: Jeg må se at komme væk – det hele er kun et teater. Jeg må prøve at bide mig fast – det er for alvorligt til spin.

God onsdag!
Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret