Glædelig 2. december.
Dueller og partilederdebatter er blandt valgkampens vigtigste øjeblikke. Alle har noget på spil. Og forberedelserne er grundige. For mig er det vigtigt at komme ud og få frisk luft til hovedet, inden det går løs.

Det er altid med lige dele spænding og glæde, at jeg går ind til debatterne. Jeg er faktisk ikke nervøs. Ikke længere. Men jeg er spændt. Og jeg ved, at når debatten er ovre, så står et utal af kommentatorer klar til at fælde dom.

Nogen gange går det godt. Andre gange kan klappen gå ned. Som i duellen mod Lars Løkke, hvor jeg skulle forklare om pæren, ”der kan lyse på vejen” 😄. Det gik faktisk ikke op for mig, da jeg stod i duellen. Det var først bagefter, da vi var færdige. Det var nok meget godt – for det er vigtigt at bevare fokus, når man står midt i det.

Det hårdeste var dog, da jeg ikke selv kunne deltage. Som I nok husker, lå jeg syg de første dage af valgkampen. Og jeg var tvunget til at se valgkampens første partilederdebat fra sofaen derhjemme. Nicolai Wammen gjorde det godt. Han var en god vikar. Men det var utrolig frustrerende ikke selv at kunne være med i debatten.

Som statsminister er det en fast del af mine opgaver. Når der er statsministerens spørgetime i Folketingssalen, får alle partilederne mulighed for at stille spørgsmål. Her foregår det mere struktureret. Som formand for Folketinget, er det Henrik Damm, der styrer taletiderne. Og det er ikke muligt at afbryde hinanden. Det er jeg sikker på, vi alle godt kunne lære lidt af.

READ ALSO  Washington Riot and 'End of America' Crowd

Tak til Sacha for at spørge til debatterne under valgkampen. Det er en helt særlig disciplin.

Husk at skrive i kommentarfeltet, hvis I har en historie fra året, som I gerne vil høre mere om. Jeg svarer på en ny historie hver dag frem til den 24. december.
Mette Frederiksen via Facebook