Via Politiet

Nørager – mand sigtet og anholdt for påvirket kørsel


Fredag kl. 02:05 blev en 21-årig mand standset af en patruljevogn til et rutinetjek på Hvidkildevej i Nørager. Ved nærmere undersøgelse med en narkometertest blev det tydeligt, at manden var påvirket af hash. Den sigtede var ikke klar over, at han kørte påvirket. Han blev derfor sigtet og anholdt for påvirket kørsel.

 

Hjørring – kraftigt påvirket mand sigtet og anholdt for spritkørsel


En mand ringede til politiet torsdag den 5. september kl. 19:50 for at anmelde, at han havde set en personbil slingre en del under kørsel. Kl. 20:05 stopper en patrulje den pågældende personbil på Hirtshalsmotorvejen i nærheden af Hjørring. 

Fører af bilen, en 43-årig mand, var tydeligt påvirket, idet han talte sløret og havde et blankt blik. Ved en alkometertest blev det understreget, at hans promille var over de tilladte 0,5. Ved en nærmere undersøgelse blev det også tydeligt, at manden ikke havde et gældende kørekort. Han blev derfor sigtet og anholdt både for spritkørsel og kørsel uden gældende kørekort.

 

Hvor stor er bøden for spritkørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:
Lad os sige, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Så får du ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder.

 

Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

READ ALSO  Can companies drive social change? PwC's Roy Weathers on racial equity

Oven i det skal du gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.
Læs mere om spritkørsel her: sikkertrafik.dk/…/stop-spritkoersel

Aalborg C – euforiserende stoffer konfiskeret


Fredag kl. 02:05 blev en mand i 30’erne stoppet af en dørmand i Jomfru Ane Gade. Dørmanden havde under visitation fundet et ukendt stof i mandens besiddelse. En patrulje blev tilkaldt, hvorefter det blev tydeligt, at manden havde været i besiddelse af en mindre mængde amfetamin. Manden i 30’erne blev derfor sigtet for at bryde loven om euforiserende stoffer.

Brønderslev Kommune – tyveri af diesel


En mand anmeldte torsdag morgen kl. 07:18, at der mellem kl. 00:00 og 07:00 var foregået et tyveri på den byggeplads i Brønderslev Kommune, hvor han arbejder. Ca. 100 liter diesel var blevet stjålet fra en tank på byggepladsen.

Har du set mistænkelig færden i forbindelse med sagen? Kontakt politiet på 114.

 

Sæby – indbrud i bolig


Torsdag den 5. september kl. 06:50-16:45 blev en bolig på Solsbækvej i Sæby udsat for indbrud. Indbrudstyven brød hoveddøren op med et koben. Derudover blev et kældervindue også brudt op. Tyven fik heraf adgang til resten af bygningen. Der var tydelige spor af færden i hele bygningen. Der er ikke et overblik over de stjålne genstande endnu.

Har du set mistænkelig færden på Solsbækvej i Sæby? Kontakt politiet på 114.

 

Sådan undgår du indbrud

  • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast.
  • En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk ned eller gøre plankeværket lavere.
  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra.
  • Tyve går mest efter computere, Ipads, mobiltelefoner, fladskærme og spillemaskiner. Dernæst efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj. Måske skal du sikre de mest værdifulde ting ekstra.
  • Læs mere på: dkr.dk/…/indbrud-i-din-bolig/
READ ALSO  Can companies drive social change? PwC's Roy Weathers on racial equity

Du kan også se en video om forebyggelse af indbrud her: Youtube video om forebyggelse af indbrud

 


 

 


  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 37,106.00
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,201.22
  • tetherTether (USDT) $ 0.995129
  • litecoinLitecoin (LTC) $ 147.12
  • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 493.03