Financial news

Forbedring af Siris beskyttelse af privatlivet

By  | 


Hos Apple tror vi på, at privatlivet er en fundamental menneskerettighed. Vi designer produkter, som beskytter brugernes personoplysninger, og vi arbejder konstant på at styrke denne beskyttelse. Dette gælder også for vores services. Vores mål med Siri – pioneren inden for intelligente assistenter – er at give vores kunder den bedste oplevelse, samtidig med at vi ufortrødent beskytter deres privatliv.

Vi ved, at kunderne har været bekymrede pga. nylige meldinger om, at folk har lyttet til lydoptagelser fra Siri som en del af vores kvalitetsevalueringsproces for Siri. Denne proces kalder vi grading. Vi har lyttet til deres bekymringer og har straks indstillet menneskelig grading af Siri-anmodninger, ligesom vi har startet en grundig gennemgang af vores praksis og politikker. Som et resultat har vi besluttet at foretage nogle ændringer af Siri.

Sådan beskytter Siri dit privatliv

Siri har fra begyndelsen været udviklet til at beskytte brugernes privatliv. Vi fokuserer på at gøre så meget som muligt på selve enheden og minimere mængden af data, vi indsamler med Siri. Når vi gemmer data fra Siri på vores servere, bruger vi dem ikke til at udvikle en marketingprofil, og vi sælger dem aldrig til andre. Vi bruger kun data fra Siri til at forbedre Siri, og vi udvikler hele tiden teknologier, der gør Siri stadig mere privat. 

Siri anvender så lidt data som muligt til at levere et korrekt resultat. Når du for eksempel stiller et spørgsmål om en sportsbegivenhed, bruger Siri din generelle placering til at give dig velegnede resultater. Men beder du Siri om at finde det nærmeste supermarked, er det nødvendigt med mere specifikke data om din placering.

READ ALSO  The Fed Detests Free Markets, Part 2

Hvis du beder Siri om at læse en ulæst besked, beordrer Siri bare din enhed til at læse din ulæste besked op. Indholdet af din besked overføres ikke til Siris servere, for det er ikke nødvendigt for at udføre din anmodning.

Siri anvender en tilfældig identifikator – en lang streng af bogstaver og tal, der er tilknyttet en enkel enhed – til at holde styr på data, mens de behandles, i stedet for at binde dem op på din identitet via dit Apple ID eller dit telefonnummer – en proces, som vi mener er unik for de digitale assistenter, der anvendes i dag. Som yderligere beskyttelse bliver enhedens data adskilt fra den tilfældige identifikator efter seks måneder.

I iOS kan du få detaljer om de data, Siri tilgår, og hvordan vi i den sammenhæng beskytter oplysningerne ved at gå til Indstillinger > Siri & søgning > Om Spørg Siri og anonymitet.

Sådan gør dine data Siri bedre

Siri indsamler og gemmer bestemte oplysninger fra din enhed, så personlige opgaver kan udføres mere korrekt. For eksempel kan Siri anvende navne fra dine kontakter, hvis den støder på et usædvanligt navn, for at sikre, at den genkender navnet korrekt.

Siri er også afhængig af data fra dine interaktioner med den. Herunder lyden af dine anmodninger og en computergenereret transskription af disse. Apple bruger somme tider lydoptagelsen af en anmodning samt transskriptionen i en maskinindlæringsproces, der ”træner” Siri i at blive bedre.

Før vi indstillede grading, indgik der i vores proces en gennemgang af et lille udsnit af lydoptagelserne af Siri-anmodninger – mindre end 0,2 procent – og deres computergenererede transskriptioner. Processen havde til formål at måle, hvor godt Siri svarede og at forbedre dens pålidelighed. Ønskede brugeren for eksempel at vække Siri? Hørte Siri anmodningen korrekt? Og svarede Siri hensigtsmæssigt på anmodningen?

READ ALSO  Clips har nu Memoji og Animoji, nye klistermærker og meget mere

De ændringer, vi foretager

Som et resultat af vores gennemgang har vi indset, at vi ikke har levet helt op til vores høje idealer, og det beklager vi. Og som tidligere udmeldt har vi stoppet Siris gradingprogram. Vi planlægger at genoptage det senere, når softwareopdateringer er frigivet til vores brugere – men først efter at vi har gennemført følgende ændringer: 

  • For det første vil vi som standard ikke længere bevare lydoptagelser af interaktioner med Siri. Vi vil fortsætte med at anvende computergenererede transskriptioner, som kan være med til at forbedre Siri. 
  • For det andet vil brugerne få mulighed for at vælge til, at de gerne vil hjælpe Siri til at blive bedre ved at lære af tilfældigt udvalgte lydoptagelser af deres anmodninger. Vi håber, at mange mennesker vælger at hjælpe Siri med at blive bedre vel vidende, at Apple respekterer deres data og har godt og grundigt styr på privatlivskontrol. De brugere, der vælger at deltage, vil til enhver tid have mulighed for at springe fra. 
  • For det tredje vil det kun være medarbejdere hos Apple, som får lov til at lytte til lydoptagelser af Siris interaktioner fra de brugere, der har valgt at deltage. Vores team vil arbejde på at slette alle optagelser, som anses for utilsigtet at have sat Siri i gang.Via Apple

Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret