Via DR Penge

Sydbank skærer i antallet af medarbejdere og sænker grænsen for, hvornår private skal betale for at have penge i banken. Det oplyser banken i sit regnskab onsdag morgen.

Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, forventer dog ikke at skulle fyre medarbejdere.

– Vi skal tilpasse vores omkostninger. Det betyder selvfølgelig skal være færre medarbejdere. Men som jeg lige har stået og sagt til bankens medarbejdere, så tror jeg, vi kommer til at klare det ved naturlig afgang, siger hun.

Sydbank varsler fyringer efter et regnskab, hvor bankens indtjening er faldet i årets første ni måneder.

Sydbank havde en indtjening på i alt på 2,9 milliarder kroner i første til tredje kvartal af 2019. Det er syv procent lavere end i samme periode i 2018.

– Det kommer ikke som et chok for mig. Jeg har hen over efteråret været tilbageholdende med nyansættelser. Når vi går ud af næste år, vil vi sikkert være 75 færre medarbejdere, siger Karen Frøsig.

Banken præsenterer i forbindelse med regnskabet en plan, der skal øge indtægterne og fjerne nogle af bankens udgifter.

Det skal blandt andet ske ved medarbejderreduktionen, og derudover vil Sydbank spare ved at sammenlægge flere funktioner.

Flere skal betale negative renter

For at tjene flere penge har Sydbank besluttet, at flere kunder skal betale negative renter for de penge, som de har stående i banken.

Kunder, der har mere end 750.000 kroner i banken, skal fremover betale for at have pengene stående i banken.

Derudover ændrer Sydbank gebyrer på blandt andet betalingskort.READ ALSO  Surprise! Chicago Mayor Pushes To Loosen Lockdowns Days Before Biden Inauguration
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 37,217.00
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,238.76
  • tetherTether (USDT) $ 0.997418
  • litecoinLitecoin (LTC) $ 147.66
  • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 497.88