Financial news

Flere højtuddannede østeuropæere kommer til Danmark

By  | 

Via DR Penge

En global skønhedskonkurrence

Hos it-giganten Netcompany er der et særlig skarpt blik på Østeuropa fra chefkontoret.

COE André Rogaczewski er vokset op i Aalborg, men han har polske forældre og Netcompany har en stor afdeling i Warszawa, der også leverer folk til kontoret i København.

– Østeuropa er et rigtig interessant marked for arbejdskraft, for man uddanner rigtig mange dygtige folk – især inden for de tekniske fag. Men i Østeuropa har man også vækst, og selv dér er der nu kamp om de gode ressourcer, så der skal noget særligt til at lokke de gode folk hertil, siger André Rogaczewski.

Udfordringen er bare, at der er mange, som lokker. Ligesom der er mangel på ingeniører og it-folk i Danmark, er der også mangel i for eksempel Tyskland eller USA.

– Der er en global skønhedskonkurrence i gang. Vækst og velfærd afhænger af kompetencer, og specielt kompetencer inden for teknologi er supervigtigt for danske virksomheder. Vi skal være bedre til at promovere Danmark i de lande, hvor man uddanner rigtig mange dygtige mennesker, siger André Rogaczewski.

Det handler først og fremmest om at promovere Danmark som et sted, man kan slå sig ned og få et godt liv, både når det handler om arbejde, familie og fritid.

– Vi har nogle unikke fordele i vores land, som vi ikke er særlig gode til at fortælle om. Vi har et velfærdssamfund, som fungerer. Vi har en god balance mellem fritid og arbejdsliv, og det er et dejligt land at bo i. Det er den slags, de dygtige medarbejdere søger, og det kan få dem til at blive her i landet og skabe et liv.

READ ALSO  House panel approves articles of impeachment against TrumpPrint Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret