Via Danmarks Statistik

Feriehusudlejning september 2019

Korrigeret for normale sæsonudsving steg antallet af feriehusovernatninger i september måned med 3 pct. i forhold til måneden før. Dette skyldes, at de udenlandske overnatninger steg med 4 pct., mens de danske overnatninger var på samme niveau som måneden før.

Overnatninger i udlejede danske feriehuse, sæsonkorrigerede talKilde: www.statistikbanken.dk/turist1.

September på samme niveau som sidste år

I faktiske tal var der i alt 1,8 mio. ovenatninger i september 2019, hvilket er på niveau med september 2018. Dog er billedet mere nuanceret, når man ser på de enkelte markeder. De danske overnatninger gik frem med 24.600 overnatninger eller 7 pct. i forhold til sidste år, mens de tyske overnatninger gik tilbage med 33.200 overnatninger eller 2 pct.

Feriehusovernatninger i september, faktiske talKilde: www.statistikbanken.dk/ferieh1.

Årets første ni måneder sætter rekord

I årets første ni måneder fra januar til september var der 17,0 mio. feriehusovernatninger. Dette er en ny rekord for perioden og en stigning på 6 pct. i forhold til samme periode sidste år, som var den tidligere rekord.

Bookinger for resten af 2019 tegner til fjerde rekordår i træk

Der er ved udgangen af september 2019 booket 93.900 husuger resten af året. Det er en fremgang på 11 pct. i forhold til bookingerne på samme tidspunkt i 2018, hvilket tegner til, at feriehusudlejningen er på vej mod fjerde rekordår i træk.READ ALSO  Sådan undgår vi at øge uligheden med en grøn skattereform