Via DR Penge

Regeringens tilbagerulning af arveskatten til 15 procent skaber så stor usikkerhed blandt de virksomheder, der i de kommende år står til at blive generationsskiftet, at det i yderste konsekvens kan koste danske arbejdspladser.

Den bekymring deler fagforbundene 3F og Dansk Metal med erhvervsorganisationen Dansk Industri – og derfor har de i fællesskab sendt et brev til regeringen, som dagbladet Børsen og sidenhen DR Nyheder har fået aktindsigt i.

– Vi er bekymrede for, hvordan afgiftsstigningen på det nuværende regelgrundlag vil stille mange af Danmarks ejerledede og familieejede virksomheder rundt omkring i lokalsamfundene.

– Her er tale om rigtig mange små og mellemstore virksomheder, som de kommende år skal investere massivt i digitalisering og grøn omstilling for fortsat at kunne fastholde og udvikle arbejdspladser, lyder det i brevet.

De to fagforbund, der tilsammen repræsenterer 380.000 lønmodtagere, ønsker ikke over for DR Nyheder at uddybe henvendelsen, der er sendt til skatteministeren, finansministeren og erhvervsministeren.