Via Politiet

Episoden fandt sted i marts i år på en adresse i Ebeltoft. Her var et større selskab samlet til en fest, hvor både den 33-årige og den 19-årige deltog. Den 19-årige blev særdeles beruset, og da han ikke var i stand til at køre hjem, fik han tilbudt, at han kunne overnatte på samme hotelværelse som den 33-årige.

På værelset faldt den 19-årige hurtigt i søvnog vågnede ifølge sin egen forklaring pludseligt ved, at den 33-årige havde trukket bukserne af ham og var i gang med at gennemføre et analt samleje. Ifølge den 19-årige var han så beruset, at han ikke var i stand til at modsætte sig. Den 33-årige forklarede derimod, at samlejet var sket frivilligt. 

Retten i Randers fandt det bevidst, at den 33-årige havde skaffet sig samlejet på grund af den 19-åriges tilstand.

”Denne sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis indeholder vold og trusler. Det er også voldtægt, hvis du skaffer dig samleje med en person, der sover eller er så beruset, at vedkommende er ude af stand til at modsætte sig. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i min påstand om, at der her var tale om en voldtægt, som skulle straffes med en længere fængselsstraf, ” siger anklagerfuldmægtig Peter Mathiassen. 

Den 33-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Peter Mathiassen, tlf. 2373 7406

 


READ ALSO  Asian markets drop as US stimulus remains elusive