Lars Seier Christensen via Facebook

Facebook- hjerne. Jeg har et spørgsmål.

Vi kender alle efterhånden begrebet “fake news” (når man mener at afsenderen er uvederhæftig og har en agenda med at fremstille en sag bevidst forkert) og “deep fake” (hvor afsenderen foregiver at være en anden og afsender et falsk budskab i denne andens navn og især billede/videoformat). Hvad er et fyndigt antonym til “fake news/deep fake”?

Hvad kan man kort og koncist kalde det modsatte – altså et budskab, der med sikkerhed kommer fra den afsender, det hævder at gøre og korrekt udtrykker hvad denne mener eller ønsker at oplyse? Det ord jeg skal bruge går mere på at afsenderen med sikkerhed er den rette end om der kunne være forskellige opfattelser af sandhedsværdien, så måske i virkeligheden mest et antonym til deep fake. Altså at man MED SIKKERHED ved at afsenderen er Putin, Trump, en avis eller en anden person/virksomhed og ikke en, der udgiver sig for at være den på et falsk grundlag.

Det kunne være noget i retning af True News, Real News, Authentic News etc. Jeg synes bare ikke de ord klinger helt så godt og klart som Fake News.

Nogen ideer? Jeg giver en flaske vin for et forslag, der kan bruges, lodtrækning mellem evt flere, der foreslår det samme.

På forhånd tak for hjælpen.


READ ALSO  Mosque says it ‘regrets’ sharing video aimed at the beheaded teacher. French interior minister wants it to be closed