Via Danmarks Statistik

Udvekslingsstuderende 2017/2018

Der er store forskelle på fordelingen af de ind- og udgående udvekslingsophold på uddannelsernes hovedområder. En markant forskel findes på de korte videregående uddannelser, som kun udgjorde 3 pct. af alle indgående udvekslingsophold. For de udgående ophold var korte videregående uddannelser repræsenteret med 14 pct. Til sammenligning er over halvdelen af de indgående udvekslingsophold placeret på de lange videregående uddannelser. For de danske studerende fordeler antallet af udvekslingsophold sig mere jævnt på de fire hovedområder.

Andel af uddannelsesområde fordelt på ind- og udgående udvekslingsopholdKilde: www.statistikbanken.dk/udvstd02.

De fem mest populære lande udgør stor andel af alle udvekslingsophold

Udvekslingsophold i de fem mest populære lande udgjorde 36 pct. af alle udgående udvekslingsophold i skoleåret 2017/2018. USA, Storbritannien og Australien var de tre mest besøgte lande blandt danske udvekslingsstuderende. Til sammenligning kommer der flest udvekslingsstuderende til Danmark fra Tyskland, USA og Frankrig. Her udgør udvekslingsophold fra de fem mest populære lande 42 pct. af alle indgående udvekslingsophold.

Antal ind- og udgående udvekslingsophold fordelt på landeTil

Danskere
i udlande

Fra

Udlændinge
i Danmark

antal

antal

USA

1633

Tyskland

1020

Storbritannien

1240

USA

949

Australien

912

Frankrig

677

Tyskland

868

Kina

528

Kina

750

Spanien

500

Ens kønsfordeling på ind- og udgående udvekslingsophold

Danske studerende var på knap 15.100 udvekslingsophold i udlandet i løbet af skoleåret 2017/2018. Til sammenligning stod udenlandske studerende for knap 8.700 ophold i Danmark. Blandt både de ind- og udgående studerende er der flest kvinder, der tager på et udvekslingsophold. Kvinder stod for 60 pct. af de indgående udvekslingsophold, og for de udgående ophold var det 58 pct. En del af forklaringen for de danske studerende kan ses i lyset af, at der også er en overrepræsentation af kvinder på de videregående uddannelser her i landet.

Siden 2010 har der været et generel stigende antal udvekslingsophold, specielt blandt danske studerende der tager til udlandet. Den eneste undtagelse er blandt indgående mandlige studerende, hvor antallet af udvekslingsophold er faldet med knap 7 pct. fra 2010 til 2018.

Antal ind- og udgående udvekslingsophold fordelt på kønKilde: www.statistikbanken.dk/udvstd02.

READ ALSO  How Governments Can Create a Green, Job-rich Global Recovery – IMF Blog