Lars Seier Christensen via Facebook

Euroman citerede igår på deres Facebookside Søren Pind for, at han fra mig skulle have fået et tilbud om “fem millioner kroner, som han kunne beholde personligt, hvis han ville”. Denne fejlagtige historie er efterfølgende blevet citeret af andre medier.

Det kan jeg kategorisk afvise. Jeg går ud fra at det bygger på en misforståelse fra journalistens side. Jeg ser også, at det ikke er, hvad der står i Pinds bog og at han efterfølgende også citeres for at han “ville bruge pengene til at opbygge partiet”. Ja, det ville jeg da godtnok håbe, hvis det var blevet aktuelt! 😂 Der var iøvrigt flere andre politikere involveret i netop den sammenhæng, som Pind refererer til.

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at jeg med åben pande støtter op omkring diverse liberale tiltag – bøger, projekter, valgkampe og støtte til især Liberal Alliance. Det har jeg altid været helt ærlig og transparent omkring og de formål er jeg stolt af at støtte. Det er også et kendt faktum i de kredse, at jeg før LAs tid afdækkede forskellige muligheder for at skabe og hjælpe med at finansiere et liberalt parti og i den forbindelse diskuterede muligheden med mange forskellige borgerlige aktører inklusiv en del Venstre folk, herunder Søren Pind.

Efterfølgende valgte jeg som bekendt istedet at bakke op omkring først Ny Alliance og sidenhen Liberal Alliance, og hjælpe med finansiel støtte til partiet, ganske som mange andre virksomheder, organisationer og privatpersoner gør det.

Men jeg har naturligvis ikke givet eller tilbudt penge til privat brug for en politiker og kommer heller aldrig til gøre det. Jeg var dog interesseret i at hjælpe med at finansiere opstart af et nyt parti, så der kunne komme et tøbrud i den dengang meget fastlåste borgerlige blok. Det drejede sig ikke i væsentlig grad om netop Søren Pind, som blot var een blandt mange, jeg diskuterede mulighederne for et nyt parti med i årene før LA.

READ ALSO  Berlin hits out at Ankara after Turkey prevents arms search on Libya-bound ship

Hvordan den slags historier opstår – iøvrigt uden at mediet spørger mig for en kommentar – forstår jeg ikke. Man bliver så træt nogle gange….