Politics

Erhvervsminister med tvivlsom fortid: Boligsvindler, der tog af fællesskabets ka…

By  | 

Stram kurs via Facebook

Erhvervsminister med tvivlsom fortid: Boligsvindler, der tog af fællesskabets kasse

Danmarks nyudnævnte erhvervsminister Simon Kollerup fra Socialdemokratiet viser, at man sagtens kan have en problematisk fortid med penge- og boligsvindel og alligevel ende på magtens absolutte top.

Erhvervsminister Simon Kollerup bliver valgt til Folketinget i 2011, og straks begynder den unge politiker, der er midt i 20'erne, at se på alle de spændende ydelser og goder, man kan få som politiker.

Simon Kollerup bor i Nordvestjylland, men flytter ind i en af folketingets lejligheder med kæresten Stine. Det unge kærestepar fortæller, at "de er gået i gang med at lede efter en bolig i Thy" lige efter valget. Planen er, at de skal bo i Jylland og pendle frem og tilbage til København.

Folketingsmedlemmer med bopæl i Jylland får nemlig en gratis lejlighed i København og skattefri penge, og det øjner Simon Kollerup forude.

Men det skal vise sig, at Simon Kollerup og kæresten har en tvivlsom plan i skuffen.

Simon Kollerup får stillet en gratis lejlighed til rådighed af folketinget – kun et stenkast fra Det Kongelige Teater midt i København. Desuden får han 30.218,00 kroner skattefrit hvert år, fordi han har oplyst, at han bor i Jylland.

Men det hele tager en uheldig drejning, da Simon Kollerups kæreste køber en lejlighed i København i 2013. På mærkeligste vis står kun kæresten Stine som ejer på det tinglyste skøde, men både Simon Kollerup og kæresten hæfter for gælden i lejligheden.

Simon Kollerup flytter reelt til København med kæresten Stine og parrets to børn. De bor på Christianshavn kun 700 meter fra folketinget. Men til de offentlige myndigheder fortæller Simom Kollerup, at han bor i Jylland, hvor hans far har købt et hus til ham.

READ ALSO  Partileder Rasmus Paludan blev overfaldet med slag i ansigtet kl. 16.40 på Chris...

Ideen er, at Simon Kollerup med den falske bopæl i Thy stadig kan få skattefri penge og den gratis lejlighed i København, som folketinget stiller til rådighed for ham.

Mens Simon Kollerup og familien bor i Købehavn, bruger han den gratis lejlighed fra folketinget som en slags 'gratis ferielejlighed' for venner og familie.

"Der er mange, som kendte til, at han brugte lejligheden fra Folketinget til venner og familie," fortæller socialdemokraten Poul Erik Andreasen.

I 2015 bliver den omfattende svindel afsløret i de danske medier. Simon Kollerup har modtaget skattefri penge og fået en lejlighed stillet til rådighed, mens han reelt boede i København.

"Jeg har overholdt alle regler," fortæller Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

Alligevel vælger den nuværende erhvervsminister straks at opsige den gratis lejlighed, og han tilbagebetaler 30.000 kroner til folketinget. Penge han fik, fordi han erklærede, at han boede i Nordvestjylland.

Hykleriet står glasklart, når man ser på Simon Kollerups eget udsagn om svindel med offentlige midler:

"Hver krone, en social bedrager snyder kommunen for, er jo en krone mindre til fælles opgaver som børnepasning og ældrepleje," udtaler Simon Kollerup tilbage i 2012.

I dag ejer Simon Kollerup en femværelses herskabslejlighed på Vesterbro i København. Denne gang står erhvervsministeren på skødet sammen med kæresten Stine.

I Danmark kan man sagtens svindle med bolig og borgernes skattepenge og alligevel ende som erhvervsminister. Se blot på den ræverøde Simon Kollerup.

Partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs udtaler: "Pressen interesserede sig i ekstrem grad for mig under folketingsvalgkampen 2019. Nu vælter der skeletter i hobetal ud af skabet vedr. de tvivlsomme personager, som udgør ministrene i den nye regering. Dette beviser blot endnu engang, at dansk presse ikke er objektiv, men tværtimod er løgnerpressen, der er båret af journalisters og redaktørers egne personlige politiske sympatier."

READ ALSO  ...eller ret beset så ER vores fælles skove til salg. Og det slår dem ihjel :-...
Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret