Via Danmarks Statistik

Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv. oktober 2019

Oktober er for mange lig med efterårsferie, og igen i år var der ny overnatningsrekord. Der var næsten 2,4 mio. overnatninger på de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i efterårsferiemåneden – en stigning på 90.000 eller 4 pct. i forhold til den hidtidige oktober-rekord i 2018. Rekorden skyldes især en stigning i overnatninger på hoteller i Region Hovedstaden. Her steg både udenlandske og danske overnatninger med 7 pct. i forhold til året før i form af hhv. 30.000 flere udenlandske og 25.000 flere danske overnatninger. Overordnet var oktober 2019 den bedste oktober nogensinde for overnatninger i Danmark. Tilsvarende slog måneden ny rekord for overnatninger i danske feriehuse, se emnesiden.

Overnatninger i oktober, faktiske talKilde: www.statistikbanken.dk/turist.

Fremgang i overnatninger i oktober korrigeret for sæsonudsving

Der var 2 pct. flere overnatninger i oktober 2019 end september 2019 korrigeret for normale sæsonudsving. Hoteller og feriecentre steg med hhv. 1,7 pct. og 4,7 pct., mens antallet af vandrerhjemsovernatninger forblev næsten uændret.

Overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrerhjem, sæsonkorrigerede talKilde: www.statistikbanken.dk/turist1.READ ALSO  Amid pandemic, Black and Hispanic worshippers more concerned about safety of in-person religious services